Servicii SEO

Analiză Date

Analizăm conținutul site-ului și principalii competitori pentru a identifica variantele de căutări ce vor genera conversii mai bune.

Audit SEO

Analizăm site-ul şi efectuăm un raport complet cu toate modificările necesare pentru a demara campania SEO.

Planificare Cuvinte Cheie

Următorul pas este crearea unei liste de cuvinte cheie relevante pentru site şi gruparea lor în funcție de nivelul de competivitate.

SEO Onsite

Configurăm site-ul pentru a fi cât mai SEO-friendly, astfel încât să avem certitudinea eficienței campaniilor SEO.

Marketing de Conținut

Creăm texte care să atragă consumatorii și care să ofere informații clare și specifice asupra serviciilor sau produselor promovate.

Redesign Web

În anumite cazuri refacem unele pagini complet pentru a oferi o experiență de utilizare cât mai cursivă şi interactivă.

Link Building

Pentru a asigura rezultate palpabile care să genereze vanzări, crearea de backlink-uri este esentială oricarei campanii SEO.

Rapoarte Lunare SEO

Oferim rapoarte lunare în care detaliem fiecare procedură efectuată, de la modificări pe site, la articole scrise şi publicate.

ahrefs 1
semrush 1
searchmetrics 1
moz 1

ProjectMedia

Agenție Optimizare SEO Timișoara

Ce înseamnă optimizarea SEO 🤨

Optimizarea seo este un proces prin care un site poate ajunge în topul cautărilor pe motoarele de cautare, precum Google, printr-o serie de îmbunătățiri ale site-ului, dar şi prin generararea de link-uri externe şi cresterea relevanței site-ului pe internet.

some-alt

Audit SEO

Auditul SEO al unui site ne va ajuta la determinarea problemelor tehnice sau a erorilor de indexare

Analizand statisticile unui site (Google Analytics și Google Search Console) ne oferă toate informațiile de care avem nevoie pentru a stabili o strategie de SEO de succes. În cazul în care traficul de pe site este în creștere iar conversiile sunt ridicate, cel mai bine este să continuăm strategia aleasă. În caz contrar, avem nevoie de o analiză detaliata pentru a identifica problemele și pentru a dezvolta o strategie nouă.

Ce este un audit Site SEO?

Aplicațiile de monitorizare a site-ului precum Google Anlytics sau Google Search Console funcționează bine pentru o utilizare zilnică, ele afișând traficul, rata de respingere, starea de indexare si alte elemente de bază. În cadrul unui audit SEO poate intra și analiza utilizatorului pe site și modul în care acesta interacționează site-ul nostru. Un design simplu cu informații clare, care să mențină utilizatorul pe site, poate avea un impact major în rezultatele SEO.

Structura site-ului

Structura site-ului este organizarea paginilor și modul în care acestea relaționează între ele. De aceea meniurile în care apar serviciile sau produsele oferite vor oferi utilizatorilor o experiență plăcută pe site, spre deosebire de meniurile clasice (“despre noi, servicii, contact”), deoarce ele răspund la problema care o are utilizatorul în momentul în care intră pe site, și nu mai este necesar ca acesta să caute prin 2-3 pagini până să ajungă la pagina care îl interesează.

Erori de indexare

Cea mai des întălnită eroare este Error 404, care îi spune utilizatorului că pagina pe care a vrut să o acceseze nu există. Aceasta eroare poate avea un impact negativ în indexarea Google și poate afecta poziționările în rezultate. Google Search Console îți oferă o lista completa de erori, însă explicația în înlăturarea lor este relativ vagă, motiv pentru care un audit SEO făcut de o echipă din domeniu, te poate ajuta să elimini erorile din site.

Keyword Research

Keyword research - cuvinte cheie!

Pentru a putea stabili o strategie de succes în orice campanie SEO este important să avem stabilite de la început cuvintele cheie pe care dorim să ne orientăm resursele. În funcție de domeniu de business putem să ne facem o listă de cuvinte cheie după care caută utilizatorii și în funcție de ele putem să începem campania de SEO. 

Unele domenii au cuvinte cheie competitive, lucru care va face campania SEO mai grea sau care va necesita un buget mai mare pentru a putea genera mai multe backlink-uri. În acest caz, noi optăm pentru nișare pentru început, astfel încât să ne indexăm pe anumite probleme din domeniu, iar ulterior să optimizăm pentru cuvintele mai generale.

Identificarea cuvintelor cheie potrivite

Importanța stabilirii cuvintelor cheie nu trebuie să fie axată pe idea de a genera trafic cât mai mare, ci pentru a genera trafic de calitate. Acesta din urma este cel care va transforma utilizatorul obișnuit în potențial client.

Un prim pas in stabilirea cuvintelor cheie este stabilirea nișei si a profilului de client la care ne adresăm, modul în care acesta caută soluții la problemele pe care le are. În cazul site-urilor cu servicii diverse, este necesară stabilirea nișei pentru fiecare tip de serviciu în parte și astfel stabilirea de cuvinte cheie pentru fiecare nișă.

Rafinarea cuvintelor cheie

Din lista de cuvinte inițială, le vom analiza cu ajutorul Google Keyword Planner, instrument care ne ajută să găsim cuvinte și fraze similare, și care ne arată și o estimare de căutări lunare. Pentru site-urile noi recomandăm frazele de tip long-tail keywords, deoarece competitivitatea este de obicei scăzută.

Optimizarea conversiilor

Desi optimizarea SEO este un factor important în online, pentru business tot conversiile rămân cheia succesului. Dacă rata de conversie este mică, la fel sunt și vânzările. De aceea un audit UX ne poate ajuta să vedem modul în care utilizatorii interacționează cu site-ul nostru, paginile pe care ajung și paginile unde părăsesc site-ul.

Optimizarea SEO este vitală pentru orice business, deoarce ne pune în poziția de a fi alegerea principală a utilizatorilor, însă site-ul în sine și calitatea serviciilor și produselor pe care le oferim sunt factorul cel mai important în relația noastră cu utilizatorii. 

SEO Content

Serivicii SEO Content

Așa cum am mai specificat conținutul este cel mai important aspect al unui site. Este cel care ține utilizatorul pe site și care îl ajută în luarea deciziei de a achiziționa un serviciu sau produs de pe site. Împreună cu un aspect plăcut al elementelor vizuale și cu intenția de a informa rapid utilizatorul această combinație îi va spune Google că site-ul nostru este relevant pentru utilizatori și prin urmare ne va ajuta în creșterea în poziții.

Ce face un continut SEO mai puternic?

Conținutul SEO scris de oameni și nu soft-uri de generat conținut este foarte important pentru Google. Dacă avem un conținut dedicat problemelor utilizatorilor, chiar dacă ideile din spate sunt similare cu alte site-uri, însă forma în care sunt transpuse pe site aceste idei, duc la o indexare mai bună. De ce? Pentru că întreg conținutul de pe site este îndreptat spre utilizator și nevoile acestuia, nu spre Google. Includerea cuvintelor cheie în texte doar ajută la semnalarea către Google că anumite pagini sunt relevante pentru anumite căutări.

Cum se poate optimiza textul pentru o urmare mai buna in SEO?

Odată ce avem pus la punct textul din fiecare pagină, il putem relua și putem include cuvintele cheie în text, astfel încât să nu îi schimbăm forma și nici să nu complicăm comunicarea cu utilizatorul. În unele cazuri putem include și link-uri către pagini similare sau complementare pentru a ajuta crawlerele să indexeze și restul paginilor din site.

SEO On-Site

Optimizare SEO On-Page este cruciala pentru SEO

In procesul de optimizare SEO găsim două categorii principale: On-Page, ce se referă la optimizarea paginilor din site și Off-Page ce se referă la link building. Cele două sunt străns legate între ele atunci când vine vorba de o campanie SEO, deși în ultimii ani Google și-a îndreptat atenția mai mult pe partea de On-Page.

Strategii de Optimizare SEO On-Page

Pe orice pagină găsim 3 elemente majore și anume: header, body și footer. Header-ul conține tag-urile importante și nu este vizibil pe site.  Printre tag-uri menționăm cel de titlu, descriere, precum și tag-uri de Google Analytics, Facebook Pixel, etc.

Zona de body cuprinde tot conținutul site-ului precum și elementele de design, imagini, etc.

Zona de footer poate conține elemente comune de design care se regăsesc pe toate paginile dar și diferite tag-uri precum Google Analytics, Tag Manager, Facebook Pixel, etc.

Ce este Optimizarea SEO On-Page?

Optimizarea SEO On-Page se poate explica într-un paragraf ca fiind procesul de organizare și evidențiere a informațiilor dintr-o pagina astfel încât paginile să fie mai ușor accesibile de către crawlerele motoarelor de căutare.

Aceste crawlere sunt o ramură mică din ceea ce deja numim inteligență artificială și interpretează elementele dintr-un site, urmând ca ulterior să îi stabilească relevanța pe internet și implicit locul în rezultatele de căutare. Scop-ul optimizării On-Page este de a ajuta crawlerele să interpreteze corect informația de pe pagină și să crească relevanța acesteia prin urmare crescând și poziționarea în rezultatele căutărilor.

SEO Local

Servicii Local SEO

SEO Local este diferit de SEO tradițional, prin faptul că elementul de bază este geo localizarea, iar rezultatele care apar, apar în funcție de locația geografică a utilizatorului. De ex: un utilizator din Timișoara va primi rezultate diferite la căutarea “Restaurant în apropiere” față de un utilizator din Arad.

Notiuni de baza pentru Local SEO

Primul lucru care trebuie să-l facă orice propietar de afacere este să își listeze afacerea în Google Maps prin Google My Business. Aici se pot introduce cuvinte cheie și se poate genera conținut specific, unic care să ajute la creșterea pozitionării în rezultatele de căutare.

Link Building

Servicii Link Building

Unul din elementele care ne ajută să arătăm Google relevanța site-ului nostru pe internet, sunt numărul de link-uri de pe alte site-uri care duc pe site-ul nostru. Bineințeles că nu orice link ne ajută, ci din contra, unele s-ar putea să ne facă mai mult rău decât bine. De exemplu link-urile de pe site-uri cu autoritate mică sau site-uri care nu au legătură cu site-ul nostru sau conținutul nostru pot duce la penalizări din partea Google. 

Din cauza liniei fine între a fi pe prima pagină și a fi penalizat, recomandăm să consultați un specialist SEO înainte de a face orice campanie de Link Building, pentru a evita situațiile neplăcute care pot consuma resurse și a căror remediere poate fi mai costisitoare decât campania în sine.

Ai Nevoie de
Consultanță SEO?

Trimite-ne un mail si stabilim o oră de consultanță gratuită, în urma careia poți decide dăcă vrei sa începi o campanie de optimizare SEO.

Pachete Standard Optimizare SEO

Pachetele noastre se încadrează oricărui buget. Foarte important! În cazul cuvintelor cheie cu nivel de concurență ridicat, sugerăm pachetul BUSINESS.

SEO Start-up

RON1199

/luna

Pachet recomandat pentru start-up-uri si IMM-uri.

  • Auditul complet al site-ului
  • Stabilirea cuvintelor cheie
  • Modificarea titlurilor şi metadescrierilor din pagini
  • Editarea conținutului site-ului
  • Optimizarea imaginilor
  • Optimizarea link-urilor interne
  • Optimizarea adreselor URL
  • Implementare secțiune Blog
  • Configurare robots.txt şi sitemap.xml
  • Configurare Google Search Console şi Analytics
  • Crearea a 2 articole lunare/blog client (500 – 700 cuvinte)
  • Crearea şi publicarea a 2 articole cu link lunar (500 – 700 cuvinte)
  • Raport lunar de activitate
  • Raport lunar de trafic
  • Raport lunar de poziționari
Solicită Pachet

SEO Business

RON2499

/luna

Pachet recomandat pentru firme medii şi mari/regionale.

  • Auditul complet al site-ului
  • Stabilirea cuvintelor cheie
  • Modificarea titlurilor şi metadescrierilor din pagini
  • Optimizarea vitezei de incarcare a site-ului
  • Editarea conținutului site-ului
  • Optimizarea imaginilor
  • Optimizarea link-urilor interne
  • Optimizarea adreselor URL
  • Implementare secțiune Blog
  • Configurare robots.txt şi sitemap.xml
  • Configurare Google Search Console şi Analytics
  • Configurare Google MyBusiness
  • Crearea lunară a 4 articole lunar/blog client
  • Crearea lunară a 2 articole cu link şi publicarea pe site-uri cu DA>21
  • Crearea lunară a 2 articole cu link şi publicarea pe site-uri cu DA>25
  • Raport lunar de activitate
  • Raport lunar de trafic
  • Raport lunar de poziționări
Solicită Pachet

SEO eCommerce

RON3999

/luna

Pachet recomandat pentru firme mari cu target național.

  • Auditul complet al site-ului
  • Analiza concurentei
  • Stabilirea cuvintelor cheie
  • Modificarea titlurilor si metadescrierilor din pagini
  • Optimizarea vitezei de incărcare a site-ului
  • Scrierea tuturor textelor din site
  • Optimizarea imaginilor
  • Optimizarea link-urilor interne
  • Optimizarea adreselor URL
  • Implementare secțiune Blog
  • Configurare robots.txt şi sitemap.xml
  • Configurare Google Search Console şi Analytics
  • Configurare Google MyBusiness
  • Crearea lunară a 4 articole lunar/blog client
  • Crearea lunară a 3 articole cu link si publicarea pe site-uri DA>22
  • Crearea lunară a 2 articole cu link si publicarea pe site-uri DA>26
  • Crearea lunară a 1 articol cu link si publicarea pe sit-euri DA>35
  • Raport lunar de activitate
  • Raport lunar de trafic
  • Raport lunar de poziționări
Solicită Pachet

Cât durează o campanie de SEO?

SEO este un proces ce ar trebui facut în permanență, deoarece tot timpul vor aparea oportunități ce pot genera trafic și vânzări. Dar o campanie facută împreună cu o agenție de seo durează în mod normal între 6 – 24 luni, în funcție de numărul de cuvinte cheie și de gradul lor de concurență.

După cât timp se văd primele rezultate?

Unele schimbări se văd chiar foarte repede, și acestea sunt de obicei schimbările făcute pe site (optimizarea ON Site). Referitor la schimbările în poziționări, acestea încep să apară după primele 3-4 luni, dar nu sunt tot timpul definitive și pot fluctua foarte mult (ex: într-o zi site-ul este pe pagina 2, iar a doua zi sare pe pagina 10), asta datorită faptului ca roboții de la google indexează în continu informații noi despre site. Conform Google, în funcție de vechimea domeniului, articolele postate pot dura între 8 – 38 de săptămâni până sa fie indexate complet; de aceea chiar și după perioada celor 6 luni de optimizare, urmează încă o perioadă de min 3-4 luni până se văd rezultatele finale.

Cât costă o campanie de SEO?

Prețurile diferă de la proiect la proiect. Există unele pachete standard pentru diferite campanii, dar pentru o campanie personalizată, întrebarea nu ar trebuie sa fie ‘Cât costă?’, ci mai degraba ‘Cum și cu cât îmi va crește vânzările?’, astfel vei putea să deduci de la început dacă merită sau nu o campanie SEO.

Hai sa Creştem Împreuna 🙂