Era web design-ului inaccesibil a luat sfârșit
Web Design

Era web design-ului inaccesibil a luat sfârșit

Web Design

Era web design-ului inaccesibil a luat sfârșit

Nu rata conversii și clienți noi cu un web site greu de navigat

Cu toții am ajuns pe site-uri web care sunt îngrozitor de folosit. Poate că ești supraîncărcat de ferestre pop-up sau conținutul continuă să se schimbe deoarece site-ul încearcă să încarce mai multe anunțuri sau pur și simplu se blochează continuu și încearcă să se reîncarce. Este enervant, dar este în general acceptat ca doar o parte a experienței pe internet.

Acum imaginează-ți că ești unul dintre cei estimați la șapte persoane din întreaga lume cu dizabilități. Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 15% din populația globală trăiește cu un handicap, iar site-urile web prost concepute pot exclude complet persoanele cu dizabilități, fiind complet inutilizabile.

Aceasta include o copie scrisă cu fonturi de necitit, se îmbină ca cameleon în fundalul site-ului sau este scrisă în structuri de propoziții labirintice.

Sunt imagini fără text alternativ pe care cititorii de ecran nu le pot descrie, videoclipuri fără subtitrări și linkuri care nu oferă nicio indicație cu privire la locul în care te vor duce.

Sau contraste de culoare care fac imposibilă distincția între elementele site-ului web și firmele care oferă o singură metodă de contact.

Era web design ului inaccesibil a luat sfârșit 2

În timp ce pentru mulți oameni site-urile web prost concepute sunt pur și simplu o frustrare care îngreunează lucrurile, pentru persoanele cu dizabilități le poate împiedica să îndeplinească sarcini simple online.

Deși se simte ca o mahmureală din primele zile ale internetului, potrivit agenției de accesibilitate web KreativeInc, chiar și astăzi majoritatea site-urilor web din România sunt proiectate și dezvoltate fără să se gândească la persoanele cu dificultăți de acces.

Acest lucru este susținut de studiul WebAIM din 2021, care a constatat că mai puțin de 3% dintre cele mai importante *un milion* de site-uri web din lume oferă accesibilitate deplină. Același studiu a raportat o medie de 51 de erori de accesibilitate numai pe paginile de pornire ale site-urilor web.

Au existat câteva povești de succes ale firmelor pentru accesibilitate care au abordat brandurile mărci, deși progresul a fost greu de luptat.

Gigantul australian de supermarketuri Coles a fost dus în judecată de un utilizator orb care a găsit cumpărăturile online prin site-ul lor aproape imposibil, iar un dialog de 10 ani cu compania s-a încheiat cu Coles îmbunătățindu-și site-ul web accesibil în măsura în care același utilizator l-a propus pe Coles pentru un premiu național de accesibilitate, pe care l-au câștigat în mod corespunzător.

Există un sentiment din ce în ce mai mare în industria digitală că se adoptă o poziție colectivă: site-urile inaccesibile pur și simplu nu mai sunt suficient de bune. Chiar și în ultimele 12 luni, centrul de prezentări Slideshare a înregistrat o creștere a numărului mediu de prezentări încărcate în fiecare zi pentru accesibilitatea web de referință, de la 5,9 la 8,8.

Ajută faptul că giganții din industrie ajută în sfârșit să conducă sarcina. Twitter și Linkedin au adăugat recent funcții de text alternativ pentru imagini, în timp ce Microsoft lansează o campanie pentru a crește gradul de preluare a textului alternativ, în același mod în care a crescut prevederea subtitrărilor pentru videoclipuri.

La ProjectMedia, ca agenție de web design, își asumă în serios responsabilitatea de a conduce educația despre cele mai bune practici ale site-urilor web. Luna aceasta am lansat un ghid cuprinzător pentru UX-ul site-ului web, care se concentrează în mare măsură pe îmbunătățirea accesibilității și este plin de sfaturi practice pentru a oferi o experiență mai bună pentru utilizator. Ei doresc ca mărcile și persoanele fizice să-l folosească pentru a-și face site-urile web utilizabile pentru toți.

Creșterea Web 3.0 pare șansa perfectă de a lăsa site-uri web inaccesibile în trecut, creând un internet mai bun și mai incluziv.

În calitate de agenții digitale, avem oportunitatea de a conduce din față, arătându-le clienților noștri cum să-și facă site-urile mai accesibile și demonstrând importanța lor și educând industria mai largă prin expertiza noastră.

Era web design ului inaccesibil a luat sfârșit 13 moduri simple de a vă face site-ul mai accesibil

Verifică-ți contrastul de culoare: asigură-te că textul poate fi citit pe fundalul pe care l-ai folosit – contrastele slabe de culoare pot face site-urile web inutilizabile în principal pentru utilizatorii cu deficiențe de vedere.

Ghidurile privind accesibilitatea conținutului web recomandă un raport de contrast de culoare de 4,5:1 pentru textul normal, pentru a se asigura că este ușor de citit. Pentru componentele de text, grafică sau interfață de utilizare mai mari, standardul este de cel puțin 3:1. Dacă nu ești sigur cum să îți calculezi rapoartele de contrast, există instrumente gratuite care fac acest lucru pentru tine după ce introduceți codurile hexadecimale pe care le utilizezi.

Lasă-ți cuvintele să vorbească: propozițiile scurte și clare scrise pentru oameni, mai degrabă decât pentru motoarele de căutare, sunt o necesitate. Scrierea în acest fel face conținutul tău mult mai ușor de urmărit pentru persoanele cu dizabilități de învățare sau cognitive și pentru cei care nu sunt vorbitori nativi ai limbii în care scrieți.

Luați în considerare și alegerea fontului – beneficiile estetice ale unui stil de font creativ sunt anulate dacă utilizatorii se străduiesc să îți citească textul.

Subtitrare conținut multimedia: asigură-te că, conținutul tău multimedia poate fi bucurat de toată lumea. S-a demonstrat că adăugarea de subtitrări la videoclipuri crește implicarea și timpul de vizionare; Există multe motive pentru care oamenii ar putea prefera să redea videoclipuri fără sunet, cum ar fi dacă vizionează într-un mediu aglomerat, fără căști. Instrumentele gratuite te vor ajuta să generezi subtitrări.

De asemenea, este important să explici ce arată imaginile tale. Acest lucru se realizează prin alt text, o descriere pe care browserele o pot citi cu voce tare utilizatorilor cu deficiențe de vedere.

Call Now ButtonHai sa vorbim :)