Pentru a scrie o propunere de design web câștigătoare, trebuie să vă asigurați că acoperiți fiecare aspect al proiectului. Aceasta include punctele dureroase ale clientului, obiectivele, bugetul, instrumentele, cronologia și multe altele. Propunerea este primul pas în a vă prezenta punctele forte și capacitățile agenției voastre și pentru a vă crește șansele de a câștiga proiectul.
Ce este o propunere de web design câștigătoare?
O propunere de web design câștigătoare este un document bine cercetat care îi ajută pe clienți să înțeleagă ce primesc atunci când angajează o agenție sau un freelancer. Primul pas în scrierea unei propuneri câștigătoare este să ascultați clientul și să puneți întrebările potrivite. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți nevoile și obiectivele lor și vă va oferi o perspectivă asupra a ceea ce caută pe un site web.
Fiecare propunere de design web va fi diferită, dar ar trebui să urmeze o structură simplă.
Acesta este un ghid simplu despre cum să scrieți o propunere de design web câștigătoare pentru a vă maximiza șansele de succes.
1. Context
O propunere excelentă începe cu stabilirea contextului potrivit. Acesta este „de ce” din spatele propunerii. Ar putea fi un punct dureros pe care îl întâmpină clientul potențial sau o oportunitate pe care doresc să o valorifice. A arăta că înțelegeți problemele și nevoile potențialului client este cel mai bun mod de a le câștiga încrederea de la început.
De exemplu:
Site-ul web al lui ASPiscine a fost conceput în primul rând pentru a servi drept carte de vizită online. Afacerea a cunoscut o creștere semnificativă prin cuvântul în gură, dar site-ul său web nu a avut succes în a crea conștientizare și a genera clienți potențiali.
Având în vedere mediul în schimbare și exclusivitatea naturii serviciului oferit de ASPiscine, afacerea are nevoie de un nou site web care să includă informații despre serviciile sale, beneficiile și o cale clară pentru rezervarea unei întâlniri online.
Exemple de câteva dintre întrebările pe care ar trebui să le adresați clienților voștri:
- Spune-mi despre compania ta.
- Cine este publicul țintă principal și secundar?
- Ce problemă rezolvă afacerea ta?
- Care sunt unele dintre provocările de bază cu care se confruntă afacerea?
- Care sunt obiectivele tale de 5,10 ani? Care sunt valorile tale?
- Ce te diferențiază de concurenții tăi?
- Care este calendarul și bugetul dumneavoastră pentru proiect?
2. Soluție
Pe baza cercetărilor și a constatărilor tale inițiale, acum vei putea schița o soluție.
Odată ce începe munca, vor exista, fără îndoială, unele modificări ale ideilor, dar în această etapă, clienții trebuie să fie încrezători că puteți aborda problema. Aici puteți crea o diferențiere unică a serviciilor și puteți umple golul.
De exemplu:
Agenția noastră va crea un site web contemporan care va prezenta valoarea brandului ASPiscine și va defini clar serviciile sale cu studii de caz și testimoniale. Cunoștințele pe care le adunăm în urma cercetării vor fi folosite pentru a dezvolta o cale clară către rezervarea de întâlniri online.
3. Domeniu de aplicare și rezultate
Este destul de ușor să pierdeți evidența proiectului atunci când livrabilele nu sunt definite și convenite la început. Având o listă agreată de livrabile, va evita modificarea domeniului de aplicare, care este una dintre provocările majore ale oricărui proiect de design și dezvoltare web. Prin definirea clară a domeniului și a rezultatelor, puteți ancora costurile proiectului și puteți economisi tone de timp.
De exemplu, ca parte a livrabilelor proiectului site-ului web, nu ați reușit să luați în considerare conținutul site-ului web. Clientul poate presupune că aceasta face parte din livrabile generale. Introducerea livrabilelor nesocotite mai târziu în proiect ruinează relațiile cu clienții. Prin urmare, este important să țineți cont de ceea ce este inclus și exclus din lista de livrabile.
Defalcarea fiecărei componente și evidențierea a ceea ce este inclus și exclus oferă clientului o înțelegere aprofundată a ceea ce să se aștepte.
Exemplu:
Includerile
- Cercetare și perspective
- Wireframes
- Harta site-ului
- Concepte de design
- 10 x pagini web
Excluderile
- Integrari
- Conținutul site-ului și SEO
- Active de branding
*Lista de excluderi nu face parte din livrabilele generale de design web. Fiecare articol din listă va fi calculat separat dacă este necesar.
4. Procesul de proiectare și dezvoltare
În această secțiune, veți prezenta abordarea voastră pentru gestionarea și executarea proiectului site-ului web. Subliniați fiecare pas și rezultatele sale, împreună cu timpul care va fi alocat execuției.
Procesul de proiectare și dezvoltare a unui site web diferă de la agenție la agenție. Unii dintre pașii comuni în procesul de proiectare și dezvoltare a site-ului web sunt:
- Cercetare și strategie
- Wireframe și hartă site
- Design
- Conceptul designului
- Dezvoltarea designului
- Finalizarea designului
- Dezvoltare și QA
- Lansare website
Hai să luăm primul segment:
- Cercetare și strategie
De exemplu:
Pentru a demara proiectul, ne vom scufunda în brandul ASPiscine. Vom desfășura interviuri desktop și 5 x interviuri personale cu părțile interesate interne. Pe baza rezultatelor cercetării, va fi elaborată o strategie pentru site-ul web.
Produse livrate:
Rezultatele cercetării și perspectivele
Strategia site-ului
Timp: 4 săptămâni
Notă: 1 x schimbare de strategie este inclusă. Orice runde suplimentare de modificări vor fi taxate cu 50 EURO pe oră.
- Wireframe și Sitemap
Postați aprobarea strategiei, apoi vom trece la wireframe-ul site-ului și la maparea site-ului. Aceasta va oferi o imagine de ansamblu detaliată a cadrului site-ului.
Produse livrate:
1 x wireframe și hartă site
Timp: 2 săptămâni
- Design
În această etapă, vom folosi wireframe-ul și harta site-ului pentru designul site-ului web
Folosind WooCommerce CMS, vom crea pagini web după cum urmează:
Produse livrate:
2 x concepte de design din care să alegeți.
După aprobarea unui concept de design, vom trece la crearea designului
Machete.
3 x pagini web
Timp: 4 săptămâni
Notă: Fiecare rundă de design include 2 x modificări. Orice rundă suplimentară de modificări va fi taxată cu 100 EURO pe oră.
- Dezvoltare și testare QA
Odată ce designul este semnat, vom dezvolta site-ul pe WooCommerce CMS. Vom folosi BugHerd ca instrument de feedback pentru site-ul web pentru a colecta feedback în această etapă a procesului de dezvoltare a site-ului web. Vi se va oferi acces complet la panoul BugHerd Kanban pentru vizibilitate completă a proiectului (mai multe despre BugHerd în secțiunea de instrumente)
- Lansare Website
Odată ce site-ul web este construit și gata pentru a fi expediat, vom aranja o sesiune de o oră pentru a vă prezenta site-ul. Vom lansa site-ul web după aprobarea tuturor părților interesate.
5. Instrumente
De la integrarea clienților până la menținerea în ordine a proceselor interne, tehnologia pe care o utilizați poate face sau distruge experiența clientului. Includerea instrumentelor orientate către client în propunerea voastră vă va oferi un avantaj față de concurenți.
Dacă vă întrebați cum să alegeți o stivă de tehnologie orientată către client, este util să luați în considerare avantajul de a avea astfel de instrumente.
De exemplu:
Ne concentrăm pe crearea celor mai bune rezultate posibile pentru echipele și clienții noștri prin inovație. În timpul etapei de dezvoltare, vă vom prezenta instrumentul de feedback al site-ului BugHerd. Folosind BugHerd, tu și echipa ta veți putea să atașați feedback direct elementelor site-ului web, să urmăriți modificările și să obțineți vizibilitate asupra proiectelor voastre.
BugHerd este cel mai important instrument de feedback vizual și de urmărire a erorilor din lume pentru site-uri web.
La nivel global, mii de agenții și echipe de marketing îl iubesc pentru ușurință și colaborarea pe care o aduce proiectelor lor de site-uri web.
BugHerd a revoluționat modul în care agențiile colectează și gestionează feedback-ul site-ului de la clienți și echipele interne. Este perfect pentru oricine este implicat în proiectarea și dezvoltarea site-ului web.
Cu BugHerd, echipa voastră poate fixa cu ușurință feedback-ul direct la anumite elemente ale paginilor web. Acționează ca un strat transparent pe site, care este vizibil doar agenției și membrilor adăugați, de exemplu, clienții. Feedback-ul și erorile trimise sunt trimise la un panou central de activități Kanban care oferă tuturor părților interesate vizibilitate deplină a proiectului.
6. Cronologie
Ar trebui să stabiliți termene realiste pentru proiect, astfel încât să nu existe loc pentru întârzieri sau greșeli neprevăzute. Cel mai bine este să obțineți claritate de la client de la început. Puteți utiliza o diagramă Gantt sau orice alt instrument pentru a captura cronologia. Implicarea clienților în fiecare pas va asigura că aceștia au o înțelegere clară a ceea ce trebuie făcut și când trebuie făcut.
7. Evaluarea costurilor
O evaluare a costurilor bine scrisă este crucială pentru a obține aprobarea propunerii voastre. În general, cel mai bine este să obțineți o cifră de bază de la client și să vă bazați costurile în jurul acesteia. Dacă costul depășește așteptările clientului, ar trebui să furnizați un raționament relevant.
Prezentați-vă prospectul cu o defalcare clară a costurilor.
8. Studii de caz
Clienții tăi au văzut unde sunt și cum îi vei ajuta să ajungă acolo. Pentru a-i convinge că poți realiza ceea ce pretindeți, trebuie să-l fundamentați cu munca din trecut.
Prezentați studii de caz relevante din industrie, premii câștigate de compania voastră, testimoniale și referințe. Va fi mai ușor pentru cumpărător să te aleagă dacă poți demonstra cum i-ai ajutat pe alții să obțină rezultate similare.
9. Termeni și condiții și pașii următori
Termenii și condițiile ar trebui să fie clar conturate. Termenii și condițiile pot include următoarele:
- Taxe și întârzieri
- Utilizarea activelor clientului și acordarea de licențe
- Mărci comerciale
- Orice taxe suplimentare datorate cererilor de modificare
- Cronologie
După ce ați examinat propunerea, prospectul ar trebui să o poată accepta și să meargă mai departe. Utilizarea instrumentelor de semnătură online facilitează pentru clienți să furnizeze rapid documente semnate, fără a fi nevoie să le semneze și să le scaneze fizic.
Concluzie
Nu în ultimul rând, cereți întotdeauna să vă prezentați propunerea factorilor de decizie cheie. Programați o întâlnire cu clienții potențiali pentru a discuta, fie că este în persoană sau prin apel video.
Crearea unei propuneri de design web câștigătoare nu ar trebui să fie știință rachetă. Înțelegerea problemelor și nevoilor clientului este esențială. Succesul începe prin a-l prinde în cuie.