Top 10 Trenduri în Marketing Online în 2020
Marketing

Top 10 Trenduri în Marketing Online în 2020

Marketing

Top 10 Trenduri în Marketing Online în 2020

Sunteți pregătit pentru marketing online în 2020?

Viitoarele tendințe de marketing online 2020 sunt, în mod paradoxal, atât mai umane, cât și mai mecanice. Se pare că atragerea generală a marketingului online merge în direcția relațiilor mai personale cu nișe mai direcționate, dar mijloacele de a face aceste conexiuni să se bazeze pe automatizare și pe noi tehnologii. Inima marketingului online rămâne aceeasi – oferind oamenilor ceea ce își doresc, când și unde doresc acest lucru – iar tehnologia 2020 deschide noi uși pentru a ajunge acolo.

trenduri marketing online 2020

Peisajul de marketing online este în continuă schimbare. Pentru a vă ajuta să rămâneți în fața concurenței, mai jos prezentăm cele mai bune 10 tendinte de marketing online în 2020.

Dacă nu sunteți la curent cu tendințele de marketing online, vă limitați brandul atât la influența cât și la consistență. Este posibil să nu stiți despre noile tendințe de marketing, dar clienții vizați – și concurenții, le știu. Acesta este motivul pentru care am prezentat lista de tendințe de marketing online de mai jos pentru voi.

În 2020, vom vedea noi tendinte de marketing alături de unele tendințe în curs de desfășurare, care sunt încă eficiente:

  • Chatbots – asistența personală fără personal; Tehnologia din 2020 respiră „viața” nouă în chatbots, ceea ce le face mai convingătoare – și populare – decât anii trecuți.
  • Căutări vocale – întrucât mai multe persoane folosesc asistenți digitali precum Alexa sau Siri, SEO se apleacă mai departe către căutările vocale, cu, cuvinte cheie bazate pe modul în care oamenii vorbesc, deci mai atipice decât cele cu care ne-am obișnuit până în prezent.
  • Marketingul video – odată cu găzduirea videoclipurilor care a devenit tot mai ușoară în fiecare an se pot vedea videoclipuri de brand mai reusite și ambițioase online (inclusiv vloguri, numărul 9 de mai jos).

Avănd în vedere aceste tendințe existente, iată noile tendințe de marketing online 2020.

Postări la cumpărături (comert social)

Pentru cea mai lungă perioadă de timp, firmele se întrebau cum să-i determine pe utilizatorii de rețele sociale să le viziteze magazinele online. Acum, nu mai au nevoie.

Marketing Online 2020 - posturi de vanzare
via Bloog Hootsuite

Comerțul social se referă la achiziționarea de produse direct prin postări sau anunturi în rețele de socializare – nu trebuie să părăsiți site-ul sau aplicația. Aceste postari de cumpărături pe rețelele de socializare nu sunt exact noi, însă de când Instagram Checkout a fost lansat în 2019, acestea primesc rapid din ce în ce mai multă atenție.

De ce nu? Postările de pe rețelele de cumpărături sociale pot avea sens. Cel puțin 54% dintre persoanele de pe rețelele de socializare îl folosesc pentru a cerceta achizițiile de produse. Scopul este de a crea mai puțini pași pentru cumpărători, nu mai mulți, astfel încât vânzarea direct pe rețelele de socializare scade șansele de abandonare a vânzărilor.

Nici nu trebuie să fiți un brand de comerț electronic. Atâta timp cât vindeți produse, chiar și câteva bucăti de branduri, puteți vedea profituri mai mari, permițând tranzacțiile prin intermediul rețelelor de socializare.

Dacă aveți un magazin Shopify, este la fel de ușor ca conectarea conturilor (pentru Instagram) sau instalarea unui plugin (pentru Snapchat). În caz contrar, este posibil să fiți nevoit să creați magazine în locurile potrivite, cum ar fi Facebook, pentru a vă califica. De asemenea, ar trebui să consultați Pinterest – unul dintre primele canale care oferă postări la cumpărături.

Mesagerie directă

În încercarea de a fii mult mai personali cu utilizatorii, brandurile iau în calcul conversația catre DM-uri. Ca mijloc de eficientizare a serviciilor pentru clienți și de asistare în vânzări, mesageria directă devine una dintre cele mai tari tendințe de marketing online din 2020.

Prin aplicații de mesagerie precum WhatsApp, Viber și Facebook Messenger sau prin mesaje private pe social media precum Twitter sau Instagram, brandurile construiesc conexiuni mai puternice cu utilizatorii lor. Aceste platforme oferă comoditatea textului la fel de facilă cu o conversație telefonică, toate într-un mediu cu care utilizatorul este deja familiarizat cu conversația cu prietenii.

Marketing Online 2020 - direct messaging
via uplabs.com

Brandurile consideră că mesageria directa cu utilizatorii poate fi eficienta în consolidarea retalițiilor, fie că se adresează reclamațiilor, se iau comenzi de vânzare, sau chiar au o simplă conversație. Marea stipulație este clientul care este de acord cu acesta – un client care vă scrie vouă primul este incomparabil ca situație decât atunci când îi scriem noi primii.

Aceasta tehnica funcționează cel mai bine atunci când incurajați utilizatorii să vă trimită un mesaj prin furnizarea numelui tău de brand sau username și, poate, stimularea acestora cu o ofertă exclusiva sau cod cupon de discounturi.

Micro-influenceri

Marketingul prin Influenceri este o tendintă de online de câțiva ani în urmă. Totuși, a avut un succes atât de mare, încât influencerii mari din domeniu hotărăsc termenele de colaborare. Nu este suficient să le trimiteți sample-uri gratuite, în speranța că le vor revizui – există tabele de plata și liste de prețuri. „Influența” pe social media este acum o marfă și una costisitoare.

În loc să concureze cu corporațiile globale pentru influencerii de nivel international, firmele mici și mijlocii optează să lucreze cu influencerii mici și mijlocii.

Marketing Online 2020 - Micro Influencers
via factnfigs.com

Micro-influencerul este un termen pe care îl vedem din ce în ce mai mult în ultima vreme. Se referă la influencerii de talie mică sau medie, cu nișe mai inguste – suficient de populari pentru a fi relevanți și, încă în contact direct cu utilizatorii lor și neincărcați cu oferte de sponsorizare.

Pe lângă faptul că sunt mai accesibili, micro-influencerii au, de asemenea, adesea o rată de angajare mai bună decât influencerii mai populari. Gânditi-vă la asta; pentru că au mai puțini fani, își pot dedica mai mult timp personal fiecăruia. Mai mult decât atât, este mai ușor să te specializezi într-o nișă cu micro-influenceri, deoarece de cele mai multe ori ei înșiși reprezintă această nișă.

Un studiu realizat de Adweek a dezvaluit cât de eficienți sunt micro-influencerii. Clasificate ca fiind conturi cu aproximativ 30.000 de fani, micro-influencerii au avut un angajament cu 60% mai mare, în timp ce erau cu 6,7x mai rentabili decât cei cu mai mulți fani.

E-mailuri atractive și interactive

E-mailul ramâne la fel de viabil ca oricând – ROI-ul de marketing prin e-mail din februarie 2019 a fost de 3.200%. Cu toate acestea, alți experți observă că numerele încetinesc sau stagnează. În loc să renuntțe la acest canal roditor, marketerii îl reînvie cu o nouă formă.

În ultima vreme, am observat o scădere rapidă a e-mailurilor și a newsletter-elor informative cu text simplu. În locul lor se găsesc e-mailuri superbe, cu un design care arată ca din portofoliul unui designer web. Marketingul prin e-mail acum și în 2020 utilizează e-mailuri care arată și funcționează ca paginile web – inclusiv butoane cu clic și alte interacțiuni.

Marketing Online 2020 - Email Marketing
via Shutterstock

Aceste modele foarte lustruite nu fac decât sa impresioneze și îmbunătățesc conversiile. Cititorii au mai multe sanșe de a face clic pe butoanele stilizate cu imagini insoțitoare decât legăturile cu text simplu.

Însă, în zilele noastre, chiar și utilizarea șabloanelor de e-mail bazate pe pagini web nu este suficientă; trebuie să depăsiti standardele și să adăugați o suplimentare cu imagini uimitoare și modele centrate pe UX. Având în vedere ROI menționat mai sus, merită să vă asigurați că e-mailurile voastre sunt cât mai captivante și frumoase.

Analiza sentimentelor

Cea mai mare parte a comunicării umane încearcă să-și dea seama ce gandesc unii despre alții. Și deși sute de mii de ani de avansare biologica nu ne-au ajutat prea mult să ne întelegem reciproc, dar, după doar câțiva ani de tehnologie de invățare automată și deja facem progrese.

Analiza sentimentelor sau ascultarea socială este practica de a analiza reacțiile utilizatorilor și clienților la un produs sau serviciu, de obicei pe social media sau în alte locuri online. Recenziile și postările online nu sunt întotdeauna un alb-negru „Îmi place / Nu-mi place acest lucru”. Există o mare zonă gri cu diferite grade între ele. Poate unui utilizator îi place produsul în ansamblu, dar o anumită caracteristică îi iese în cale. Poate că produsul este în regula, dar nu ceea ce așteptau.

Analiza sentimentelor implică de obicei instrumente și algoritmi de colectare a datelor pentru răspunsurile online la brandul vostru și a le evalua. Din nou, aceasta nu este o nouă tendință de marketing online, dar noua tehnologie, fapt care o face mai populară ca niciodată. Avansele procesării limbajului natural permit calculatoarelor să înțeleagă semnificațiile din spatele celor pe care oamenii le spun online, inclusiv argoul și emoji.

Instrumente de analiza a sentimentelor precum Critical Mention, Repustate sau Lexalytics dezvăluie ce cred oamenii cu adevarat despre brandul vostru. Puteți utiliza aceste date pentru a regla nu doar produsele voastre, ci și strategiile de vânzări, marketing, social media și conținut.

Canale de socializare alternative și de nisa

În ciuda optimismului față de cele mai recente caștiguri ale Facebook, scăderea continuă atât a creșterii utilizatorului, cât și a opiniei publice a zguduit încrederea în dominanța platformei. De asemenea, Twitter observa un platou similar în creștere, ceea ce duce la o schimbare a puterii.

Pentru a fi clar, atât Twitter, cât și Facebook vor rămâne instrumente de marketing utile pe tot parcursul anului 2020 și nu numai. Dar exodul a început deja.

Canalele alternative de socializare înregistrează deja un nou interes și un nivel promițător de creștere. Dacă puteți începe să vă dezvoltați prezența pe aceste site-uri „secundare” acum, este probabil să beneficiati extrem de mult în câțiva ani după ce vor continua să crească.

În special, Snapchat, Pinterest, Medium si Reddit devin preferate pentru marketeri în ultima perioadă. Facebook pierde tinerii utilizatori de ani buni, iar brandurile care vizează piața sub 30 de ani se orienteaza către platformele centrate pe tineri.

Este posibil ca platformele de socializare noi și mai mici să nu fie la îndemâna giganților, dar nu este un lucru rău. Dacă sunteți un brand de nișă, mai multe platforme specializate sunt mai bune pentru a atinge utilizatorii vizați. Consultați aceste alternative Facebook, defalcate după industrie sau interes, astfel încât să găsiți platforma de socializare care este perfectă pentru nișa voastră.

Publicitate programatică

La fel ca în cazul analizei sentimentelor, nu trimiteți un om pentru a face meseria unui robot. Algoritmii AI și de învațare automata sunt concepute pentru a vă facilita munca, ceea ce include optimizarea campaniilor de publicitate online.

Marketing Online 2020 - Publicitate Programatica
Illustratie de Iconic Graphic

Amplasarea de reclame, achiziționarea de media, urmărirea performanței și direcționarea către clienți pot fi gestionate de software. Nu numai că rezultatele tind să fie mai bune, dar „externalizarea” acestor sarcini către un bot, de asemenea, eliberează timp în programul vostru pentru a gestiona sarcini mai importante. Automatizarea este la maxim.

Software cum ar fi Adobe Marketing Cloud sau SmartyAds navighează pe tărâmul publicitații online pentru voi. Licitarea în timp real poate fi stresantă și poate consuma timp, la fel si găsirea căilor potrivite pentru a face publicitate. Transmiterea acestor sarcini catre un sistem automat poate fi cea mai bună soluție atât pentru voi cât și pentru afacerea voastră.

Optimizare featured snippets

Unul dintre motivele pentru care tendințele de marketing online se schimbă atât de rapid este pentru că platformele de care depind se schimbă rapid. Uitați-vă doar la Google, care își actualizează algoritmul de căutare de mii de ori pe an …

Marketing Online 2020 - Optimizarea Fragmentelor Prezentate
via TechSpotGuruJi

Dar pe masură ce motoarele de căutare evoluează și devin mai inteligente, marketerii trebuie să se adapteze. Din ce în ce mai multe interogări de căutare au prezentat fragmente, care se bucură de multe spații de expunere în prima pagină și obțin mult mai multe clicuri decât celelalte rezultate ale căutării. Acesta este motivul pentru care este esențial să le ținem cont atunci cand creăm conținut de marketing online și să optimizăm fiecare bucată de conținut pentru featured snippets, folosind conținut clar și bine structurat.

Google incearcă să îmbunătățească furnizarea de conținut oamenilor, așa că trebuie să luăm în considerare aceste modificări și să ne ajustăm tehnicile SEO în consecință.

Pentru marketeri în 2020, este mai important ca niciodată să creeze conținut de înaltă calitate, care să acopere subiecte încă clar și care să fie bine structurat și ușor de înteles. Trebuie să scriem pentru oameni și pentru motoarele de căutare deopotrivă și să ne asigurăm că nu neglijăm nici unul, nici celălalt.

Vlogging

Vloguri de brand: un blestem sau o binecuvântare?

Cu succesul continuu pe YouTube, Instagram Stories si Snapchat, blogurile video sunt mai populare ca niciodată. Spre deosebire de alte tipuri de videoclipuri precum videoclipuri explicative sau scurtmetraje, vlog-urile sunt mai personale și mai directe. Vloggerii vorbesc direct cu privitorul (stilul PewDiePie), creând o conexiune mai personala și directă – evident un bun lucru pentru marketeri care încearcă să creeze relații mai puternice cu clienții.

Marketing Online 2020 - Vlogging
via Wirecutter

Mai mult decât să te plângi de felul în care barista a scos comanda ta, vlogurile pot fi, de asemenea, practice și strategice. Puteți transmite live-stream evenimente speciale la care nu toată lumea are acces, precum o conferință de afaceri sau un concert muzical. Puteți, de asemenea, să postați alte conținuturi casnice pe care clienții voștrii ar dori să le vadă oricum, cum ar fi interviuri cu celebrități sau aspecte din culise.

Pe măsură ce marketingul video continuă să crească, vom vedea probabil că apar mai multe subcategorii precum vlog-urile. Învătarea de a diferenția conținutul vostru video vă ajută acum pentru acomodarea tendințelor viitoare … poate le vom enumera pe anul viitor pentru tendințele noastre de marketing online din 2021.

Vorbind cu Gen Z pe propriii lor termeni

Nu în ultimul rând, marketerii din 2020 salută cel mai recent grup de consumatori, Generation Z. Cei născuți imediat dupa începutul secolului, care împlinesc acum 18 ani și intră în masă. Unele surse chiar susțin ca Generația Z va reprezenta 40% din toți consumatorii în 2020.

Printre altele, marketingul către Gen Z înseamnă o schimbare accentuată a modului în care vă stilizati conținutul. Cea mai tânără piața este, de asemenea, cea mai ciudata, cu gusturi care pot părea ciudate dacă ești obișnuit să faci marketing către Boomers sau Generation X.

Marketing Online 2020 - Gen Z
via Accounting Today

Dacă Gen Z este una dintre piețele voastre de top, iată o listă rapidă a valorilor lor generale de care trebuie să țineți cont:

  • Autenticitate – crescând online în era dezinformării, Gen Z sunt foarte sensibili la autenticitate și pot mirosi falsurile și impostorii la distanța – evitați abordările excesive de promovare și optați pentru transparență.
  • Confidențialitate – îngrijorările cu privire la confidențialitate se situează în topul punctelor de care țin cont Gen Z, astfel încât respectarea datelor lor va caștiga mai mult decât folosirea lor împotriva lor.
  • Diversitate – cea mai diversă generație apreciază încă această diversitate reflectată în videoclipurile și imaginile pe care le văd online.
  • Simțul umorului – umorul Gen Z a fost descris drept „absurdist” și alte eufemisme mai puțin politicoase, așa că dacă personal nu îl obtineți, angajați pe cineva care o face.

Marketerii remarca asemănările dintre Gen Z și Millennials, dar pe masura ce piața Gen Z se maturizează în următorii ani (în mai multe moduri decât una), se așteaptă să apară mai multe diferențe divizive.

Ai nevoie de ajutor în marketing online?

Te putem ajuta să îți poziționezi afacerea în online astfel încât să obții cât mai multe vânzări și lead-uri.

Call Now ButtonHai sa vorbim :)