Top 8 strategii de marketing pentru brandul tău de modă
Marketing

Top 8 strategii de marketing pentru brandul tău de modă

Marketing

Top 8 strategii de marketing pentru brandul tău de modă

Într-o industrie saturată precum moda, poate părea dificil pentru brandurile noi să crească și să concureze cu cele deja consacrate.

Deși implică mai mult efort, industria modei nu va muri niciodată atâta timp cât oamenii au nevoie de haine și accesorii; există întotdeauna o oportunitate de a începe un brand de succes, dar, desigur, cu strategia potrivită.

Moda este un domeniu grozav al afacerilor în care poți să te afli, deoarece, în esență, mulți membri contributivi ai societății vor face achiziții legate de modă de-a lungul vieții.

Top 8 strategii de marketing pentru brandul tău de modă 5

Recunoaște-ți demografia și nișa

Una dintre principalele erori pe care le fac brandurile la început este să mulțumească și să vândă la toată lumea. Acest lucru ar putea însemnă să ai în același timp opțiuni de îmbrăcăminte atât pentru bărbați, cât și pentru femei și pentru copii, sau să ai îmbrăcăminte care să fie destinată adolescenților mai tineri și, totuși, să oferi îmbrăcăminte pentru femeile de vârstă mijlocie din clasa muncitoare.

Brandul tău trebuie să stabilească un grup demografic clar pe parcursul marketingului și al ofertelor de produse. Dacă te concentrezi pe a fi un brand mai accesibil pentru femeile adulte tinere între 20 și 30 de ani, nu lansa o linie de îmbrăcăminte axată pe femeile de afaceri de ultimă generație în vârstă de 40 de ani; acest lucru nu va face decât să deruteze consumatorii.

Prioritizează crearea unei comunități din categoria principala demografică a brandului tău și menține consecvența în marketing și produse înainte de a te ramifica către un nou public țintă.

Recomandarea noastră este să te concentrezi foarte mult pe crearea de personalități ale clienților înainte de a începe orice în marketing. Unele dintre numeroasele întrebări cheie pe care doreșți să ți le pui în timpul acestui proces includ:

  • Care este genul consumatorului tău.?
  • Care este grupa ta de vârstă de consumator?
  • Ce face consumatorul tău ideal pentru a trăi?
  • Unde se află consumatorul tău?
  • Ce face consumatorul tău pentru distracție sau în timpul liber?
  • Care sunt dorințele și nevoile consumatorilor tăi?

Acesta este unul dintre cei mai importanți pași în timpul procesului de branding, găsirea publicului țintă în timp ce descoperi punctele dure ale acestora și descoperirea misiunii tale ca și companie.

Top 8 strategii de marketing pentru brandul tău de modă 4

Concentrează-te pe cele mai bune vânzări

Deși acest lucru poate părea un sfat evident pentru unii, brandurile de modă se simt adesea tentate să se alăture celor mai recente tendințe pentru a rămâne relevante și a concura cu alte mărci.

Deși aceasta nu este întotdeauna o idee teribilă, asigură-te că tendințele și stilurile pe care le urmezi sunt în continuare în concordanță cu imaginea brandului și că te concentrezi pe cei mai bine vândute articole.

Articolele tale cele mai populare sunt cele mai populare articole pentru un motiv, așa că nu te lăsa prins în tot ceea ce este nou și te abate accidental de ceea ce s-a dovedit deja a avea succes pentru tine!

În plus, vrei să ții mereu în minte brandul tău. Branding-ul este unul dintre elementele cheie ale succesului, nu doar în industria modei, ci și în afaceri.

Branding-ul este modul în care companiile se disting și se evidențiază de concurenți. Când comercializezi articole, asigură-te că ai întotdeauna în minte brandul tău.

Integrează în mod regulat FOMO prin promoții

Pentru cei care nu știu, FOMO, care înseamnă „fear of missing out”, este practicat în mod obișnuit în rândul brandurilor de modă pe site-urile lor de comerț electronic pentru a insufla exact ceea ce spune expresia, o teamă din partea clientului că ei pierd. prin necumpărarea anumitor articole.

Aceasta este o emoție pe care dorești să o transmiți atunci când vine vorba de comercializarea brandului tău. Oricât de sucit ar părea, pentru a crea această emoție, va trebui să convingi consumatorii să creadă că, dacă nu cumpără imediat, vor rata o ofertă uimitoare pe care nu o vor mai găsi niciodată!

De exemplu, site-ul tău ar trebui să aibă în mod constant oferte și promoții pe durată limitată care îți pot convinge cumpărătorii să cumpere acum, cum ar fi: „Livrare gratuită până la 23:59”, „15% REDUCERE la tot site-ul, numai astăzi” sau „ Cumpărați 1, primiți 1 gratuit numai în acest weekend.”

Includerea unei numărătoare inversă pe site-ul tău va arăta consumatorilor exact cât timp le-a mai rămas și că acest timp scade cu o secundă.

Acest lucru ajută la insuflarea sentimentului de urgență de a lua o decizie rapidă de cumpărare înainte de a pierde o ofertă grozavă.

Top 8 strategii de marketing pentru brandul tău de modă 2

Crează ghiduri de stil și cărți de look pentru site-ul brandului tău

În calitate de brand de modă, există o așteptare evidentă ca marca ta să știe să modeleze piese vestimentare împreună și să creeze look-uri memorabile pentru consumatori.

Având în vedere acest lucru, a avea o secțiune pe site-ul brandului tău dedicată creării unui ghid de stil sau a unei „cărți de look” pentru a prezenta produsele combinate și împerecheate în numeroase moduri diferite pentru a le prezenta versatilitatea și a oferi inspirație va insufla încrederea de care mulți consumatori au nevoie. pentru a lua o decizie de cumpărare.

Pe lângă aceasta, este și o oportunitate grozavă de a vinde. Consumatorul va vedea o ținută completă și s-ar putea să o iubească și să devină interesat să cumpere întregul set, ceea ce este grozav pentru afacerea ta!

TikTok și Instagram Reels pentru inspirație în modă

Ca și punctul de mai sus, consumatorilor le place să se inspire în modă din diferite surse. Una dintre cele mai semnificative metode este să-ți inspiri publicul țintă prin intermediul rețelelor sociale pentru a le oferi idei despre cum să-și modeleze propriile haine.

Fiind acel ghid pentru consumatorii orientați spre modă, îi va determina să aibă încredere în brandul tău și să fie interesați să cumpere. TikTok fiind o platformă uriașă și în creștere, este bine cunoscut pentru că a adus succes peste noapte și atenție multor mărci mai mici și/sau mai noi.

Instagram Reels, pe de altă parte, este puternic împins de algoritmul Instagram ca o încercare de a concura cu TikTok. Este o oportunitate grozavă de a urmări tendințele pentru a crea videoclipuri precum „OOTD”, cunoscut sub numele de ținuta zilei, sau concepte precum „GRWM”, cunoscut și sub numele de „Get Ready with Me”.

Parteneri cu bloggeri și influenți de modă

Marketingul de influență este în continuă creștere și nu lipsesc creatori de conținut axați pe modă cu care brandul tău să poată colabora. Întrucât industria modei este atât de competitivă, este important să te adresezi publicului țintă în orice mod posibil.

Parteneriatul cu influencerii potriviți care se potrivesc stilului și demografiei brandului tău îți vor ajuta brandul să obțină atenția potrivită. În mod obișnuit, atunci când alegi influencerul potrivit, vei vrea să le ceri statistici de activitate, astfel încât să poți înțelege mai bine publicul – vârstă, sex, demografie și multe altele.

Acesta este locul în care personajele clienților revin în joc, deoarece vrei să te asigurați că publicul lor țintă se aliniază cu al tău.

8 sfaturi pentru alegerea potrivită a agenției de design web pentru comerț electronic

Încurajează testimonialele și recenziile de imagini pe site-ul tău

Una dintre cele mai mari provocări de a fi un brand nou și/sau mic este ca consumatorii să aibă suficientă încredere în brandul tău pentru a face o achiziție. Având o reputație atât de limitată, consumatorii se simt adesea mai sigur să rămână la brandurile mari cu care sunt deja familiarizați și pe care știu că se pot baza.

Pentru a încerca să limitezi această descurajare a consumatorilor de a se ramifica și de a încerca mărci noi, încurajează-i pe consumatorii pe care îi ai până acum să includă recenzii scrise și imagini, în care își prezintă ținutele.

Recenziile scrise sunt importante, deoarece consumatorii au încredere în alți consumatori care sunt sinceri cu privire la produse, pe care au cheltuit bani.

Pe de altă parte, recenziile foto – recenziile care includ o poză a articolului primit fie pe client, fie în afara acestuia, îi vor ajuta pe consumatorii interesați să-și imagineze cum va arăta produsul și cum se va potrivi pe ei, precum și îi vor asigura dacă imaginea produsului a mărcii ( s) sunt consistente/fiabile sau nu.

Ia în considerare să le oferi un stimulent, fie că este livrare gratuită la următoarea achiziție sau un cod de reducere de 10%. Oferă un stimulent și mai bun pentru cei care lasă recenzii foto.

În plus, poți oferi chiar și un program de fidelitate sau un sistem de puncte, în care lăsarea unei recenzii foto va câștiga unui client mai multe puncte decât o recenzie obișnuită, iar aceste puncte se acumulează în timp pentru a economisi bani clienții în cele din urmă.

Evidențiază-ți abordările etice

Cu o creștere a produselor din surse etice și fabricate, precum și a practicilor ecologice în industria de retail (în special moda pentru a merge împotriva impactului teribil al fast fashion și a preocupărilor etice ale atelierelor), evidențierea abordărilor etice ale brandului tău poate convinge și atrage mulți consumatori în alegerea brandului tău în detrimentul unor branduri mai mari, dar mai controversate.

Desigur, acest lucru este posibil doar dacă brandul tău urmează, de fapt, abordări etice, dar dacă brandul este conectată la o anumită cauză, caritate sau organizație care are un impact pozitiv asupra societății, merită menționat și în cadrul eforturilor tale de marketing online.

Concluzie

Industria modei este una cu numeroase oportunități care nu se vor demoda niciodată.

Deși poate părea intimidant să intri pe o piață atât de competitivă, există numeroase modalități de a-ți comercializa brandul și de a-l face remarcat în rândul demografiei tale prin inițiative de marketing digital.

Programează un call cu noi


eBook-uri Gratuite

Citește tot ce trebuie să știi când vine vorba de web design înainte de a contracta o agenție care să lucreze la următorul tău proiect.