Tendințe de design web Timișoara în 2021: Raportul
Web Design

Tendințe de design web Timișoara în 2021: Raportul

Web Design

Tendințe de design web Timișoara în 2021: Raportul

La ce putem să ne așteptăm în domeniul de web design Timișoara în 2021?

nikita kachanovsky bLY5JqP Ldw unsplash

Ca urmare a tuturor răsturnărilor și schimbărilor care au avut loc în 2020, peisajul se schimbă. Editor X, o platformă de creare de web pentru designeri, a lansat recent un mini-site care acoperă tendințele de design web din 2021 – și se pare că internetul va arăta foarte diferit decât în ​​ultimii ani.

Raportul interactiv, publicat pe Shaping Design, trece prin zeci de exemple de site-uri care încearcă să vină cu soluții originale și neașteptate. Nu este vorba doar de exemple. Vitrina prezintă modul în care designerii trăiesc repercusiunile anului trecut și își împărtășesc ideile despre viitorul designului ecranului.

Întreaga experiență are câteva pietre ascunse pe cont propriu și este construită pe platforma Editor X. Vine complet cu interacțiuni și exemple care prezintă aceste tendințe viitoare. Să aruncăm o privire mai detaliată asupra unora dintre ele.

UI, de tine

Consumatorii sunt deseori dispuși să ofere câteva detalii despre preferințele lor pentru tipurile potrivite de experiențe personalizate. Cu toate acestea, acest lucru impune brandurilor și designerilor care lucrează pentru aceste branduri să decidă care vor fi aceste personalizări. De obicei, acesta ia forma unor recomandări personalizate sau mesaje bazate pe istoricul vizitatorilor sau al clienților cu site-ul web.

Cu toate acestea, ne-am putea aștepta să apară în curând un strat ușor diferit de experiență a utilizatorului – interfețe care s-ar regla și mai semnificativ pe baza preferințelor utilizatorului. Acest lucru nu este valabil doar pentru reglarea modului întunecat / luminos, a temelor culorilor, a dimensiunii și a spațiului textului, a mișcării reduse și a accesibilității în general.

Interfețele s-ar schimba în funcție de conectivitatea disponibilă (ar trebui să încărcăm cu adevărat fonturile web și paralela pe o conexiune 3G lentă?), Memoria dispozitivului, dar și interesele personale și preferințele produsului. Și, ca rezultat, ne uităm la interfețe care devin singulare pentru fiecare client, reflectând gustul, stilul și identitatea lor. În calitate de designeri, vom trece dincolo de proiectarea sistemelor de proiectare și vom crea un spectru vibrant de experiențe, un anumit tip pentru fiecare client.

Exemple de personalizări ale experienței utilizatorului ar putea include:

  • Oferirea de recomandări personalizate pentru produse pe baza istoricului de cumpărături al unui client
  • Ajustarea dimensiunii și a fontului textului în funcție de preferințele utilizatorului
  • Schimbarea culorii site-ului în funcție de preferințele utilizatorului
  • Ajustarea conținutului afișat în funcție de interesele utilizatorului, bazate pe datele lor de comportament online
  • Ajustarea conținutului afișat în funcție de conectivitatea dispozitivului utilizatorului, pentru a se asigura că site-ul se încarcă rapid și eficient

Cu cât interfețele sunt mai personalizate pentru utilizatori, cu atât mai probabil va fi ca ei să rămână pe site-ul vostru și să revină în viitor. Acest lucru poate crește rata de conversie și poate îmbunătăți experiența utilizatorilor cu site-ul vostru în general.

Activism de proiectare: brandurile iau poziție

Atunci când un brand rămâne și nu se pronunță în sprijinul unei cauze, acesta susține de fapt statu quo-ul. Așadar, nu este surprinzător faptul că mulți clienți aleg să sprijine brandurile și produsele cu care se conectează cu mult dincolo de calitatea produsului pe care îl servesc. Produsul este întotdeauna întruchipat de oamenii care interacționează cu acesta și, deoarece acești oameni au valori și principii, trebuie să găsească reprezentare și în vocea brandului, pentru a se simți conectați la produs.

Și atunci când brandurile decid să ia poziție publică pentru ceva în care cred, trebuie să vorbească cu imagini îndrăznețe, iconice, care susțin și ceea ce reprezintă.

Anul trecut a devenit foarte clar cu graficele de protest și campaniile care cereau justiție rasială, de mediu și politică. În 2021, activismul social nu va sta liniștit în spatele unei singure pagini despre binele sau valorile companiei. În schimb, ar trebui să ne așteptăm ca mai multe branduri, agenții și designeri să declare cu îndrăzneală ceea ce reprezintă.

Ca rezultat, s-ar putea să vedem mai multe elemente de design unice și personalizate, cum ar fi tipuri de caractere personalizate, ilustrații și seturi de pictograme. Proiectanții vor trebui să reacționeze rapid la evenimentele în desfășurare, creând și integrând imagini îndrăznețe care transmit un mesaj fără echivoc de solidaritate și sprijin.

De asemenea, ar trebui să vedem voci și mesaje mai diverse și mai incluzive în ilustrații, limbaj și mesaje promoționale, împreună cu mai multe campanii susținute și activate de branduri și de designeri care le prezintă.

În plus, ar trebui să ne așteptăm să vedem branduri care promovează cauze sociale și de mediu în moduri mai creative și mai non-tradiționale. De exemplu, un brand de modă ar putea lansa o colecție limitată de îmbrăcăminte care să promoveze un mesaj de protejare a mediului, iar o parte din profitul obținut din vânzarea acestei colecții să fie donat către o cauză de mediu. Un brand de produse de îngrijire personală ar putea să își extindă linia de produse cu opțiuni mai durabile și să promoveze utilizarea responsabilă a resurselor naturale.

Pe lângă campaniile de promovare, ar trebui să ne așteptăm să vedem branduri care își integrează valorile și principiile în toate aspectele afacerii lor, de la procesul de producție la etica angajatorilor și relațiile cu clienții. Acest lucru poate duce la o mai mare transparență și autenticitate din partea brandurilor, ceea ce poate îmbunătăți încrederea clienților în brand și poate spori loialitatea față de acesta.

Sensibilitate și voce optimistă

Întrucât lumea trece împreună printr-o perioadă dificilă și izolată, pentru mulți dintre noi rămânem optimiști cu privire la viitor este singura modalitate de a face față situației. Anul trecut poate fi văzut ca o resetare globală a aproape tot ceea ce am fost obișnuiți în viața noastră; un timp care ne-a obligat să ne regândim valorile, principiile, punctele de vedere și conexiunile cu oamenii de care ne pasă.

Așadar, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că ar trebui să ne așteptăm la un ton calm, înălțător și jucăuș transportat în mesaje de pe web.

Culorile și tipografia se vor simți mai deschise, mai strălucitoare, pline de speranță și chiar mai visătoare. Ar trebui să vedem atribute mai autentice, oneste și personale în designul digital, oamenilor nu le este frică să arate ce contează pentru ei și cum se văd cu adevărat pe ei înșiși. Deoarece suntem cu toții în aceeași barcă, interfețele și brandurile ar trebui să devină mai sensibile și mai grijulii, poate cu o doză de umor și concentrându-se asupra bunăstării emoționale.

Pentru designeri, asta ar însemna ilustrații energetice și palete de culori, experiențe accesibile, un ton prietenos, de susținere și un mesaj pozitiv, înălțător – toate acestea împreună favorizând un sentiment de optimism și bunăstare.

De asemenea, designerii revendică tehnologia și pun oamenii pe primul loc.

Ne vom uita la spații web mai incluzive și sigure pentru conversații veridice. Asta înseamnă, de asemenea, un accent mai mare pe urmărire, confidențialitate, protecția datelor și amprenta de carbon a platformelor online, pentru a contribui la transformarea internetului într-un mediu mai bun și mai sigur atât pentru oameni, cât și pentru planetă.

Concentrarea pe design-ul de impact social poate însemna și promovarea de campanii de conștientizare socială prin intermediul design-ului.

De exemplu, o campanie de afișe sau postere care încurajează distanțarea socială și purtarea măștilor în timpul pandemiei COVID-19 poate avea un impact semnificativ în răspândirea informațiilor importante și în luarea de măsuri pentru protejarea comunităților.

Design-ul poate juca, de asemenea, un rol important în promovarea diversității și incluziunii. Asta poate însemna reprezentarea echilibrată a genurilor, etniilor și orientărilor sexuale în ilustrații și campanii de marketing, sau crearea de website-uri accesibile pentru persoanele cu dizabilități.

Retro Touch

domenico loia hGV2TfOh0ns unsplash
A spune că suntem complet înrădăcinați în lumea digitală ar fi o subevaluare. Dar cu siguranță nu este ușor să abandonezi lumea digitală atunci când Web-ul ne face viața și munca mult mai ușoară (uneori). Totuși, când ne uităm în urmă astăzi, ne este dor de multe ori de când lucrurile erau altfel puțin diferite. Acolo, nu ne întoarcem doar cu câțiva ani în urmă, dar chiar și dincolo de asta, designerii folosind totul, de la dischete la ștampile de epocă, pentru a aduce o notă retro designului lor.

După o lungă domnie a esteticii plate, suntem acum în căutarea unor modalități noi și contemporane de a adăuga profunzime experiențelor noastre online, astfel încât lucrurile care au fost peste tot pe web la începutul anilor 2000 ar putea fi la modă din nou – obiecte din viața personală, aspecte puțin mai ciudate și mai puțin previzibile, texturi, modele și chiar pixeli.

În mod ironic, astfel de site-uri web nu sunt ușor de creat în zilele noastre, deoarece întorc multe dintre liniile directoare și regulile cu care ne-am obișnuit peste un deceniu cu susul în jos.

Dar în lumea care este remarcabil de asemănătoare, a fi diferit aduce atenția și atenția.

Deci, brandurile care doresc să iasă în evidență, trebuie să iasă în evidență și în experiențele lor digitale. Așadar, nu ar trebui să fie surprinzător să vezi moduri neobișnuite de aspect și interacțiune, modele tematice, în cele din urmă cu o stropire de noua atingere retro veche.

În conversație cu principalii designeri

kevin bhagat zNRITe8NPqY unsplash

Pentru a observa în continuare implicațiile anului 2020 asupra industriei designului, Shaping Design a vorbit și cu designeri de renume pentru a afla despre anul trecut, precum și despre speranțele lor pentru viitor.

Într-o serie de interviuri oneste și intime, designeri precum Debbie Millman și Natasha Jen și Marina Willer de la Pentagram discută despre trecerea lor la munca la distanță, tensiunile sociale și rasiale și criza climatică care a făcut din 2020 un an ca nimeni altul.

Pentru mulți profesioniști creativi, anul acesta a fost cu adevărat transformator. Mitzi Okou, cofondatoare a „Where Are the Black Designers”, și-a părăsit recent postul de tehnologie pentru a amplifica vocile negre în design. „Dacă mi-ai fi spus acum trei ani că voi deveni un activist sau un activist de design, în special un activist de design de rasă, aș fi râs în fața ta”, spune ea.

Alții au același sentiment. Tot anul l-a determinat pe designerul Aarron Walter să renunțe la slujbă în favoarea unui nou rol la Resolve to Save Lives, un organism nonprofit de sănătate publică. „Pandemia m-a determinat să reflectez la modul în care îmi petrec timpul”, se gândește el. „A devenit clar că voiam să fac ceva pentru binele mai mare sau să fac lucrări care să contribuie la lume într-un mod semnificativ.”

Toate poveștile minunate ale unor designeri minunați care oferă o perspectivă personală unică asupra modului în care au reușit să treacă până în 2020 și a ceea ce a însemnat anul atât pentru viața lor personală, cât și pentru carieră.

Puteți găsi mai multe detalii despre experiențele acestor designeri realizate în „Designerii discută impactul anului 2020 asupra industriei”, publicat și pe Shaping Design.

Încheiere

Lumea s-a schimbat, la fel și rolul nostru de designeri. Nu știm niciodată ce va aduce viitorul, dar în cele din urmă îl modelăm și putem contribui la o schimbare mai pozitivă a lumii decât credem adesea că putem. Așadar, poate anul viitor, când vom analiza tendințele care vor apărea în designul digital, vom fi cei care vor aduce aceste tendințe pe web în primul rând.

Ce implică un proiect de web design?

Un site web este mai mult decat niste simple pagini de prezentare a unor produse/servicii. Cel mai important aspect al dezvoltării unui site web este structurarea informației astfel încât utilizatorul să obțină o experiență de navigare cât mai placută. Asta facem noi, cei de la ProjectMedia. Oferim experiențe de navigare şi servicii de web design care vând.

Cât costă un site web?

Prețurile după cum ştiți diferă în funcție de complexitatea fiecarui proiect. Un lucru important de care trebuie să tineți cont, este ce problemă vă rezolvă site-ul creat şi ce valoare în plus va aduce site-ul afacerii tale

Cum ştiu dacă site-ul îmi va rezolva problema în online?

Împreună vom avea o serie de şedințe de consultanță prin care încercăm sa determinăm care este problema principală care trebuie rezolvată şi care ar fi soluția ideală pentru a rezolvă problema. Este posibil ca soluția să nu fie neaparat un site web nou, ci doar o strategie de marketing mai bună.

De unde ştim dacă un site web este o investiție sau o cheltuială?

Dacă un website atrage clienți şi nu doar trafic, atunci devine o investiție bună de urmărit. În primul rând trebuie să definim care este publicul țintă. Garantăm că toate proiectele noastre vor fi făcute împreună cu voi la un nivel profesional, iar îmbinate cu serviciile/produsele voastre să ofere utilizatorilor o experiență placută pe site şi tot volumul de informații de care are nevoie pentru a-i uşura decizia asupra unei achizitii. Dacă o prezentă online bine definită este strâns legată de servicii/produse de calitate, clienții nu vor lipsi 🙂

Call Now ButtonHai sa vorbim :)