3 sfaturi utile pentru a fi indexat corespunzător în Google
Indexarea de către Google reprezintă unul dintre cele mai importante etape în evoluția unui site, acest pas oferindu-vă posibilitatea de a apărea în rezultatele căutărilor. Cu toate acestea, există numeroase site-uri care, din păcate nu reușesc să ajungă în rezultatele căutărilor, în ciuda faptului că au elemente foarte bune și atractive.
Însă, dacă și dumneavoastră vă confruntați cu această problemă, în articolul de astăzi vom dezbate cele mai bune sfaturi pentru a vă ajuta în acest pas, alături de specialiștii în optimizare SEO din Timișoara.
Nu publicați conținut copiat!
Deși ați citit un articol foarte bine realizat despre un anumit subiect care se potrivește foarte bine pentru ceea ce publicați în cadrul site-ului, una dintre cele mai mari greșeli este să copiați respectivul conținut în cadrul site-ului. Pe lângă faptul că riscați să fiți penalizat de către Google, eventual să prin ștergerea site-ului, sunt șanse foarte mari ca autorul articolului să nu fie foarte încântat de pasul dumneavoastră, ajungându-se chiar la instanță.
Desigur, dacă subiectul articolului vi s-a parut interesant, îl puteți aborda într-o altă manieră, adaptată site-ului pe care îl dețineți. Așa, nu veți avea nicio problemă, iar Google va fi foarte încântat de alegerea făcută.
De asemenea, dacă sunteți de părere că nu puteți crea un conținut de calitate pentru site, puteți apela la serviciile unui content writer, care să vă ajute cu câteva articole. Prețurile sunt, de cele mai multe ori, destul de accesibile, iar serviciile furnizate sunt unele de calitate, mai ales dacă alegeți un scriitor profesionist.
Verificați timpul de încărcare!
Un alt sfat pe care specialiștii în SEO din Timișoara vă sugerează să țineți cont este viteza de încărcare a site-ului. Datorită faptului că ne dorim pe zi ce trece cât mai multă viteză, Google s-a conformat, fiind destul de strict la acest capitol.
De aceea, aveți mare grijă cu timpul de încărcare al paginilor din cadrul site-ului, iar, în cazul în care observați anumite probleme, încercați să le rezolvați în cel mai scurt timp cu putință.
De asemenea, există mai multe detalii ce alterează această viteză, printre care se numără fișierele video sau audio inserate, imaginile optimizate necorespunzător sau animațiile inserate în exces. Deci, echilibrul este cel care contează la acest pas!
Nu uitați de sitemap.xml
Partea tehnică este foarte importantă atunci când ne dorim să evoluăm în ochii motoarelor de căutare, acestea reprezentând baza pe care se clădește fiecare pagină.
Unul dintre cele mai importante fișiere este cel de tip sitemap.xml, acesta oferind posibilitatea motoarelor de căutare să vă descopere tot site-ul, doar cu ajutorul său. Deși poate părea greu de crezut, Google cuprinde o serie de ajutoare foarte eficiente, ce se ocupă de verificarea site-urilor noi apărute mai repede decât putem să credem.
Însă, fără o bază solidă, bine construită, care să vă permită să vă dezvoltați treptat site-ul, este imposibil să ajungeți în rezultatele căutărilor, și, în special în topul acestora. De aceea, sugestia noastră este să vă orientați și către partea tehnică, asigurându-vă că lucrurile sunt în regulă.
Te putem ajuta să-ți crești pozițiile în rezultatele căutărilor de pe Google. Trimițe-ne un mail pe office@projectmedia.ro și începe chiar acum campania ta de SEO.
Cât durează o campanie de SEO?
SEO este un proces ce ar trebui facut în permanență, deoarece tot timpul vor aparea oportunități ce pot genera trafic și vânzări. Dar o campanie facută împreună cu o agenție de seo durează în mod normal între 6 – 24 luni, în funcție de numărul de cuvinte cheie și de gradul lor de concurență.
După cât timp se văd primele rezultate?
Unele schimbări se văd chiar foarte repede, și acestea sunt de obicei schimbările făcute pe site (optimizarea ON Site). Referitor la schimbările în poziționări, acestea încep să apară după primele 3-4 luni, dar nu sunt tot timpul definitive și pot fluctua foarte mult (ex: într-o zi site-ul este pe pagina 2, iar a doua zi sare pe pagina 10), asta datorită faptului ca roboții de la google indexează în continu informații noi despre site. Conform Google, în funcție de vechimea domeniului, articolele postate pot dura între 8 – 38 de săptămâni până sa fie indexate complet; de aceea chiar și după perioada celor 6 luni de optimizare, urmează încă o perioadă de min 3-4 luni până se văd rezultatele finale.
Cât costă o campanie de SEO?
Prețurile diferă de la proiect la proiect. Există unele pachete standard pentru diferite campanii, dar pentru o campanie personalizată, întrebarea nu ar trebuie sa fie ‘Cât costă?’, ci mai degraba ‘Cum și cu cât îmi va crește vânzările?’, astfel vei putea să deduci de la început dacă merită sau nu o campanie SEO.