Google a evoluat rapid în ultimii ani, cu scopul de a îmbunătăți mereu experiența utilizatorilor săi. Instrumentul de căutare a făcut diverse ajustări la paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP) și a implementat îmbunătățiri stricte ale algoritmului pentru a prezenta utilizatorilor rezultate de calitate superioară, credibile și utile.
Scopul optimizării pentru motoarele de căutare (SEO) este să vă ajute să vă poziționați mai sus pe Google și să vă creșteți vizibilitatea. Atunci când un consumator vă vizitează site-ul, experiența utilizatorului (UX) este acolo pentru a-l ajuta să găsească mai rapid răspunsuri la întrebări specifice, să vă demonstreze competența și să crească gradul de conștientizare a brandului.
Din punctul de vedere unei agenții de SEO, este corect să vi se ofere o perspectivă reală asupra modului în care să vă structurați comerțul electronic pentru performanță corectă UX și SEO – pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să recunoașteți ce sunt cu adevărat UX și SEO. .
Ce sunt UX și SEO?
Experiența utilizatorului se referă la felul în care o persoană se simte când interacționează cu un produs. Don Norman a inventat termenul în timp ce lucra la Apple în anii 1990.
Potrivit lui Don Norman:
„Experiența utilizatorului cuprinde toate aspectele interacțiunii utilizatorilor finali cu compania, serviciile și produsele sale.
Sunt sigur că ați vizitat o pagină în care navigarea a fost atât de nedumerită încât nu vă puteți da seama ce să faceți.
Utilizatorii care doresc doar să navigheze prin site-ul vostru web fără a avea de-a face cu un stil confuz de meniuri și titluri pot deveni frustrați de interfețele confuze. Este foarte probabil să pierdeți utilizatorul înainte ca acesta să ajungă la informațiile pe care le căutau.
Efectuarea cercetării utilizatorilor este primul pas în designul UX. Designerii UX trebuie să știe cine este publicul lor țintă și ce au nevoie de la produsul pe care îl construiesc. Personajele utilizatorilor sunt create pe măsură ce designerii UX obțin această înțelegere.”
Tipologiile permit utilizatorilor să vadă scopurile, aspirațiile și constrângerile unui utilizator țintă. Aceste informații le permit să sugereze idei de design care sunt cele mai benefice pentru utilizatorii lor.
Mai mult, deoarece utilizatorii efectuează anual sute de miliarde de căutări, adesea din motive de afaceri pentru a descoperi informații despre articole și servicii, SEO este o componentă critică a marketingului digital. Sursa principală de trafic pe internet a brandurilor este în principal căutarea, care este completată de alte canale de marketing.
O poziție mai mare în rezultatele căutării decât omologii voștrii poate avea o influență semnificativă asupra profitului vostru.
Este vital să înțelegeți că pagina web este punctul inițial de contact între compania și piața țintă – informează vizitatorii despre misiunea companiei și cât de onest și de încredere sunteți.
Elementele de design UX pot ajuta la crearea unei călătorii convingătoare, care spune povești și vă face afacerea mai identificabilă. Fotografiile angajaților, mărturiile clienților și recenziile voastre demonstrează că sunteți autentic și demn de încredere și vă pot ajuta, de asemenea, abordarea SEO locală.
Designul UX slab, pe de altă parte, dăunează SEO, iar metodele SEO spam pot deteriora experiența utilizatorului. Oamenii pot fi dezactivați dacă creați numai conținut promoțional, cu autoservire, cu multe link-uri fără legătură.
Când construiți un site web ușor de utilizat, este esențial să aveți în vedere componentele de optimizare a motoarelor de căutare.
Cu toate acestea, în ultimii câțiva ani, rezultatele căutării au evoluat pentru a oferi vizitatorilor răspunsuri și informații mai specifice, care au mai multe șanse să rețină consumatorii pe pagina de rezultate, decât să-i redirecționeze către alte site-uri web.
Când aflați ce doresc vizitatorii web, puteți utiliza această perspectivă în eforturile plătite și organice, site-ul și activele de rețele sociale, printre altele.
Sfaturi pentru o performanță corectă
UX și SEO sunt două părți ale site-ului care sunt indisolubil legate și trebuie coordonate de la început.
Din acest motiv, există câteva acțiuni importante pe care ar trebui să le urmați.
- Reduceți timpul necesar pentru încărcarea unei pagini – doar o întârziere de o secundă în încărcarea paginii afectează vizualizările paginii cu 11%. În al doilea rând, timpii lenți de încărcare a paginii influențează ratele de conversie și experiența utilizatorului în general. Aproape jumătate dintre vizitatorii vă vor abandona site-ul dacă nu se încarcă în două secunde sau mai puțin.
- Investiți în capacitatea de reacție a site-ului web – cu numărul tot mai mare de utilizatori de dispozitive mobile, este mai important ca niciodată să vă optimizați site-ul pentru dispozitive mobile. Obiectivul este să vă faceți site-ul accesibil atât utilizatorilor desktop, cât și utilizatorilor mobili.
Începeți să vă faceți fonturile suficient de mari și textul ușor de citit, eliminați ferestrele pop-up neplăcute, eliminați câmpurile străine din formulare și obțineți butoanele și linkurile CTA ușor de accesat – lista continuă! - Impresiile vizitatorilor despre voi sunt afectate de designul UX – site-ul este punctul inițial de contact între voi și piața țintă. Acționează ca un indicator al cât de demn de încredere și reputație aveți față de vizitatori.
Drept urmare, trebuie să vă folosiți designul UX pentru a stabili încredere și a crește gradul de conștientizare în rândul lor. - Faceți ca arhitectura site-ului să fie relativ simplă – aspectul paginilor site-ului este denumită arhitectură a site-ului. În ceea ce privește SEO, arhitectura eficientă a site-ului înseamnă că Google va fi capabil să identifice și să analizeze cu ușurință paginile, iar fluxul de legături va curge liber de la pagini cu autoritate ridicată la pagini cu autoritate scăzută.
Deoarece majoritatea oamenilor folosesc meniul de navigare pentru a descoperi pagina potrivită, arhitectura paginii are un impact asupra vizitatorilor.
Acesta este motivul pentru care ar trebui să simplificați navigarea pe site-ul web, să scrieți etichete informative pentru meniuri, să includeți CTA atrăgătoare și să vă limitați paginile la cel mult patru clicuri de pe pagina de pornire.
Pentru a rezuma…
Încorporarea designului SEO și UX ar putea părea dificilă la început, dar este esențială pentru îmbunătățirea clasamentului și stabilirea unui brand puternic.
Experiența utilizatorului (UX), precum și designul, ar trebui să fie piatra de temelie a oricărei campanii SEO, deoarece algoritmii motoarelor de căutare Google includ date despre implicarea utilizatorilor, care au un impact direct asupra clasamentului SEO – obținerea cunoștințelor despre modul în care consumatorii văd și interacționează cu site-ul web este primul pas în proiectarea experienței utilizatorului.
Luați în considerare elementele pe care ProjectMedia le-a declarat mai devreme, cum ar fi viteza paginii, designul meniului și compatibilitatea cu dispozitivele mobile.
O perspectivă cuprinzătoare, axată pe consumator asupra prezenței online, vă poate ajuta să mențineți utilizatorii fericiți, să întrețineți relații puternice și, prin urmare, să convingeți Google că sunteți un serviciu online util.