Greşeli în optimizarea SEO pentru mobil
SEO

Greşeli în optimizarea SEO pentru mobil

SEO

Greşeli în optimizarea SEO pentru mobil

Greşeli în optimizarea SEO pentru mobil

3 greșeli des întalnite în optimizarea SEO a site-urilor

Optimizarea SEO este un subiect foarte abordat, acesta fiind necesar pentru orice site, mai ales dacă vă aflaţi la început de drum. De aceea, dacă vă pregătiţi să vă optimizaţi site-ul pentru mobil, firmele de optimizare SEO din Timişoara recomandă să ţineţi cont de anumite sfaturi, pentru a nu produce exact contrariul aşteptărilor. Astfel că, în articolul de astăzi veţi descoperi principalele greşeli pe care le puteţi întâmpina în drumul către un site de succes. 

Timpul de încărcare al paginilor

Unul dintre cele mai mari probleme cu care vă puteţi confrunta atunci când aveţi un site web este reprezentat de viteza de încărcare. Un site bun are o viteză de încărcare a paginii de aproximativ o secundă, de aceea, pentru a ajunge la această performanţă este foarte important să ţineţi cont de structura site-ului şi de dimensiunea fişierelor introduse (imagini, clipuri video sau audio). Un site care are probleme de încărcare va produse o experienţă destul de neplăcută utilizatorului, drept pentru care este foarte important să descoperiţi cauza care generează acest lucru, pentru a putea remedia problema. Încercaţi să studiaţi recomandările Google, astfel încât să identificaţi cauza care vă degradează timpul de încărcare al conţinutului.

Dimensiunea fontului

Având în vedere că facem referire la optimizarea pentru mobil, este de la sine înţeles faptul că dimensiunea ecranului unui telefon este mult mai mică faţă de cea a unui laptop sau computer. De aceea, dimensiunea fontului poate suferi modificări, devenind indescifrabilă şi formând un conţinut greu de citit. Aşadar, încercaţi să verificaţi lizibilitatea scrisului pe telefoanele mobile, iar în cazul în care observaţi dificultăţi de citire, încercaţi să remediaţi problema cât mai repede cu putinţă. Cu toate acestea, evitaţi să inseraţi un font prea mic (dar nici prea mare) sau unul greu de citit. În acest caz vă recomandăm să vă îndreptaţi către fonturile de tip Arial sau Times New Roman, acestea fiind cele mai folosite, dar şi cele mai iubite.

Elemente prea apropiate de touch

După cum am menţionat, dimensiunea redusă a ecranului unui telefon mobil produce foarte multe modificări în ceea ce priveşte un site web. Acelaşi lucru poate fi spus şi în ceea ce priveşte elementele site-ului, cum ar fi meniul sau paginile componente. Verificaţi ca acestea să nu fie foarte apropiate, astfel încât publicul să le poată accesa fără dificultate. Vă recomandăm, în acest caz, să menţineţi o distanţă între elemente de aproximativ 5 mm.

Ai nevoie de o Campanie de SEO?

Te putem ajuta să-ți crești pozițiile în rezultatele căutărilor de pe Google. Trimițe-ne un mail pe office@projectmedia.ro și începe chiar acum campania ta de SEO.

Cât durează o campanie de SEO?

SEO este un proces ce ar trebui facut în permanență, deoarece tot timpul vor aparea oportunități ce pot genera trafic și vânzări. Dar o campanie facută împreună cu o agenție de seo durează în mod normal între 6 – 24 luni, în funcție de numărul de cuvinte cheie și de gradul lor de concurență.

După cât timp se văd primele rezultate?

Unele schimbări se văd chiar foarte repede, și acestea sunt de obicei schimbările făcute pe site (optimizarea ON Site). Referitor la schimbările în poziționări, acestea încep să apară după primele 3-4 luni, dar nu sunt tot timpul definitive și pot fluctua foarte mult (ex: într-o zi site-ul este pe pagina 2, iar a doua zi sare pe pagina 10), asta datorită faptului ca roboții de la google indexează în continu informații noi despre site. Conform Google, în funcție de vechimea domeniului, articolele postate pot dura între 8 – 38 de săptămâni până sa fie indexate complet; de aceea chiar și după perioada celor 6 luni de optimizare, urmează încă o perioadă de min 3-4 luni până se văd rezultatele finale.

Cât costă o campanie de SEO?

Prețurile diferă de la proiect la proiect. Există unele pachete standard pentru diferite campanii, dar pentru o campanie personalizată, întrebarea nu ar trebuie sa fie ‘Cât costă?’, ci mai degraba ‘Cum și cu cât îmi va crește vânzările?’, astfel vei putea să deduci de la început dacă merită sau nu o campanie SEO.

Call Now ButtonHai sa vorbim :)