Ghidul tău complet de optimizare SEO în 2021
SEO

Ghidul tău complet de optimizare SEO în 2021

SEO

Ghidul tău complet de optimizare SEO în 2021

Nu este suficient să creați un site frumos și să sperați  că va fi descoperit. Trebuie să vă optimizați în mod activ site-ul web pentru a-l ajuta să se claseze în rezultatele căutării – o strategie cunoscută sub numele de optimizare a motorului de căutare (SEO).

SEO este o strategie aprofundată care se poate simți copleșitoare, dar nu trebuie să fie! Cu lista noastră de verificare a optimizării site-ului web, puteți parcurge fiecare etapă a procesului SEO pentru a vă asigura că aveți un site bine optimizat!

Continuați să citiți pentru a afla ce trebuie să puneți pe lista voastra de sarcini SEO!

P.S. Vrei să vezi unde se află site-ul tău în prezent? Utilizați instrumentul nostru gratuit de verificare SEO pentru a obține un raport în 60 de secunde și pentru a vedea unde vă puteți îmbunătăți site-ul!

ghid optimizare seo 2021 4

Lista de verificare a optimizării site-ului web: Lista de verificare prealabilă

Înainte de a începe să ne adâncim în SEO, există câteva lucruri pe care doriți să le verificați mai întâi din listă.

Configurați Google Analytics

Unul dintre primele lucruri pe care doriți să le asigurați este să vă configurați contul Google Analytics. Google Analytics este un instrument gratuit și valoros care vă oferă informații despre performanțele site-ului  web. Acest instrument vă permite să urmăriți valorile critice ale site-ului care determină performanța site-ului în rezultatele căutării.

Puteți accesa site-ul de marketing Google pentru a vă înscrie pentru un cont gratuit. Apoi, puteți urma pașii de pe site-ul lor pentru a vă crea contul și a conecta site-ul companiei.

Configurați Google Search Console

După ce configurați Google Analytics, următorul lucru pe care doriți să îl verificați este lista de verificare a optimizării site-ului web, prin configurarea Google Search Console. Google Search Console vă oferă instrumente care vă ajută să înțelegeți traficul de căutare și să vă ajute să afișați conținutul în rezultatele căutării.

Acest instrument este extrem de valoros pentru a vă ajuta să vă optimizați site-ul pentru motoarele de căutare și să identificați orice problemă care vă poate împiedica să vă clasați în căutare.

Instalați un plugin SEO (numai pentru utilizatorii WordPress)

Dacă aveți un site WordPress, veți dori să instalați un plugin SEO pentru a vă ajuta să faceți site-ul SEO-friendly. Cel mai popular plugin SEO este Yoast SEO. Îl puteți găsi în magazinul WordPress și îl puteți descărca pentru site-ul WordPress.

Acest plugin vă va asigura că vă optimizați paginile pentru SEO înainte de a le publica.

Identifică-ți concurența

Următorul pe lista noastră de verificare SEO este să vă identificăm concurența. Concurența poate varia în funcție de fiecare rezultat de căutare pe care îl vizați, dar veți dori să aveți o idee generală cu cine concurați cel mai des în rezultatele căutării.

Să luăm ca exemplu aceste căutări de rețete de plăcinte. Când căutați „rețetă de plăcintă cu mere”, vedeți rezultate de pe site-uri web precum Toate rețetele, Gustul de acasă și Rețetele simple.

Când căutați „rețetă de plăcintă cu dovleac”, puteți vedea din nou rezultatele din Toate rețetele și Rețetele simple.

Apoi, dacă efectuați o altă căutare a „rețetelor de plăcinte cu șoim”, veți vedea că gustul de acasă, toate rețetele și rețetele simple fac o altă apariție.

Deci, pe baza acestor informații, ați putea presupune că aceste trei site-uri web concurează pentru afacerea voastră.

Pentru a face același lucru pentru afacerea voastră, puteți căuta subiecte legate de companie și puteți vedea cine se clasează în aceste rezultate de căutare. Dacă aveți concurenți fizici în zona voastră geografică, îi puteți adăuga la lista de concurenți.

ghid optimizare seo 2021 3

Lista de verificare a optimizării site-ului web: Lista de verificare a cuvintelor cheie

Acum că ați finalizat partea de listă de verificare prealabilă a listei de verificare pentru optimizarea site-ului web, este timpul să treceți la lista de verificare a cuvintelor cheie. Cuvintele cheie joacă un rol fundamental în a vă ajuta să vă clasificați conținutul în rezultatele căutării.

Iată câteva elemente pe care doriți să le verificați în continuare lista de verificare SEO a site-ului web:

Găsiți cuvinte cheie cu coadă lungă pentru site-ul

O componentă critică a listei de verificare SEO este găsirea cuvintelor cheie de lungă durată. Cuvintele cheie cu coadă lungă sunt cele mai bune pentru site-ul, deoarece sunt specifice, ceea ce înseamnă că persoanele care le caută caută informații detaliate.

Vă ajută să conduceți mai mult trafic calificat către pagina voastră.

Pentru a identifica cuvinte cheie relevante cu coadă lungă, efectuați cercetări privind cuvintele cheie. Puteți utiliza un instrument de cercetare a cuvintelor cheie, cum ar fi KeywordsFX, pentru a vă ajuta să găsiți termeni aplicabili pentru site.

Analizați intenția de căutare pentru fiecare cuvânt cheie

Când aveți o listă de cuvinte cheie pentru site, doriți să analizați intenția de căutare pentru aceste cuvinte cheie.

Intenția de căutare este esențială, deoarece vă spune ce vrea să găsească publicul dvs. în rezultatele căutării. Când știți ce vor să găsească, puteți încorpora aceste informații în pagina dvs. pentru a o ajuta să se claseze în căutări.

De exemplu, dacă căutați „tort care se lipeste de tigaie”, puteți vedea mai multe rezultate pentru căutare. Veți vedea rezultate care se concentrează pe prevenirea lipirii tortului de o tigaie.

Veți vedea, de asemenea, rezultate pentru rețetele pe care le pot face brutarii, pentru a împiedica prăjiturile să se lipească de tigaie.

În plus, puteți vedea sugestii pentru tigaie cu eliberare ușoară pe care căutătorii le pot cumpăra.

După cum puteți vedea, există diverse înregistrări în aceste rezultate ale căutării, deci cum determinați direcția pentru conținutul dvs.?

În general, veți dori să analizați formatul care se clasează bine, deoarece acesta va fi probabil subiectul sau direcția pe care doriți să mergeți cu conținutul dvs. pentru a vă asigura că se clasează bine.

În plus, când vă uitați la intenția de căutare, veți dori, de asemenea, să identificați orice întrebări frecvente despre cuvântul cheie pe care îl căutați. Puteți utiliza secțiunea „Întrebați și oamenii” de pe Google pentru a vă ajuta să identificați întrebările pe care oamenii le pun cu cuvântul cheie la care ați putea dori să răspundeți în conținutul dvs.

Identificați dificultatea cuvintelor cheie

Următorul pe lista noastră de verificare SEO pentru site-ul nostru web este de a identifica dificultatea cuvintelor cheie.

Nu fiecare cuvânt cheie pe care îl alegeți va fi o opțiune viabilă pentru afacerea dvs. Unele cuvinte cheie sunt mai dificil de clasat decât altele din cauza celorlalte site-uri web care încearcă să se claseze pentru aceste cuvinte cheie.

Verificați dificultatea cuvintelor cheie pentru fiecare termen selectat pentru a vă asigura că este un cuvânt cheie pe care puteți încerca în mod rezonabil să îl clasificați în căutări. De exemplu, când vă uitați la cuvântul cheie „rețete de plăcinte cu mere”, puteți vedea că acest cuvânt cheie are un scor de dificultate de 59 de cuvinte cheie.

Deși ați putea încerca să vă clasificați pentru acest cuvânt cheie, poate fi o provocare. Când căutați cuvinte cheie asociate, puteți descoperi cuvinte cheie care ar putea fi mai ușor de clasat, cum ar fi „rețetă de plăcintă cu mere cu topping de firimituri”, cu un scor de dificultate de 37.

Acest cuvânt cheie ar putea fi mai ușor de clasat în rezultatele căutării pentru afacerea dvs.

Puteți utiliza un instrument precum Ahrefs Keyword Explorer pentru a vă ajuta să identificați cuvintele cheie care sunt cele mai viabile pentru afacerea dvs.

Optimizați etichetele pentru cuvintele cheie

După ce ați selectat cuvintele cheie și știți că puteți clasa pentru acestea, este timpul să vă optimizați paginile. Așadar, următorul lucru pe care doriți să îl verificați este lista de verificare a optimizării site-ului web, integrarea cuvintelor cheie în etichetele dvs.

Există mai multe etichete în care vă puteți integra cuvintele cheie. Iată câteva etichete la care doriți să acordați o atenție specială:

Etichetă de titlu: Eticheta de titlu este primul lucru pe care îl văd utilizatorii atunci când se uită în rezultatele căutării. Doriți să vă asigurați că utilizați cuvântul cheie către început și să rămâneți în limita de 60 de caractere. Faceți ca etichetele dvs. de titlu să fie atrăgătoare, astfel încât oamenii vor dori să facă clic pe ele.

Meta descriere: meta descrierea dvs. este scurtul text sub eticheta de titlu. Această descriere oferă publicului dvs. informații suplimentare despre pagina dvs., dar doriți să rămâneți la 155 de caractere sau mai puțin. Asigurați-vă că vă integrați cuvântul cheie și că sunteți descriptiv.

Etichete antet: Etichetele antet apar în partea de sus a paginii dvs., precum și în întreaga pagină. Aceste etichete ajută la descompunerea conținutului pentru a ușura degresarea. Doriți să vă integrați cuvintele cheie în aceste etichete și să vă asigurați că sunt descriptive.

Etichete alt imagine: Etichetele alt ale imaginii dvs. sunt etichete atașate la imagine care descriu ceea ce se întâmplă în fotografia dvs. Ajută Google să-ți numere imaginile în funcție de clasarea site-ului tău.
Optimizându-vă etichetele, veți ajuta paginile să se claseze mai bine în rezultatele căutării.

Optimizați adresele URL pentru a fi prietenoase cu SEO

Ultima porțiune a cuvintelor cheie din lista noastră de verificare SEO este optimizarea adreselor URL. Când vă creați adresele URL, doriți să vă asigurați că acestea sunt optimizate pentru motoarele de căutare.

Multe companii fac greșeala de a nu-și personaliza adresele URL. Au adrese URL care ajung să arate astfel:

www.projectmedia.ro/fheu-48h5/29993n5h/fs2435

Când vă uitați la adresa URL respectivă, probabil că nu aveți idee despre ce este pagina. Fără adrese URL descriptive, motoarele de căutare nu vor folosi adresa URL pentru un punct de referință, iar vizitatorii se vor chinui să-și amintească adresa URL.

Acum, să ne imaginăm că decideți să vă optimizați adresa URL pentru motoarele de căutare. Ar arăta cam așa:

www.projectmedia.ro/retete-fructe/placinta-cu-mere/retete-placinta-cu-fructe-daneze

Această adresă URL este ușor de citit de către motoarele de căutare și utilizatori. Când priviți această adresă URL, aveți o idee clară asupra paginii pe care o căutați pe acest site. Veți dori să adoptați o abordare similară cu adresele URL pentru a crea adrese URL prietenoase cu SEO pentru site.

ghid optimizare seo 2021 6

Listă de verificare pentru optimizarea site-ului: Listă de verificare pentru crearea conținutului

O parte fundamentală a SEO este marketingul de conținut. Dacă nu creați conținut, nu aveți nimic de clasat în rezultatele căutării. Dacă nu utilizați SEO, conținutul dvs. nu se va clasa în căutare.

Aceste două strategii funcționează perfect împreună, deci trebuie să verificați următoarele elemente din lista de verificare SEO de pe pagină:

Generați idei de conținut

Pentru a începe cu marketingul de conținut, trebuie să generați idei de conținut. Trebuie să compilați o listă de subiecte pe care să le puteți utiliza pentru a crea diferite tipuri de conținut, indiferent dacă sunt postări de blog, videoclipuri sau infografii.

Deci, cum veniți cu idei de conținut?

În primul rând, gândiți-vă la întrebările obișnuite pe care le primiți de la clienții dvs. actuali. Puteți utiliza aceste întrebări ca o oportunitate de a genera idei de subiecte de conținut pentru afacerea dvs.

O altă modalitate este să te uiți la concurenții tăi și să vezi ce scrie. Vă poate inspira cu câteva idei de subiecte de conținut, ajutându-vă, de asemenea, să concurați cu concurența dvs.

Compuneți un program de creare a conținutului

După ce aveți o listă de idei de subiecte de conținut, veți dori să creați un calendar de conținut în continuare. Un calendar de conținut vă ajută să determinați când veți crea, edita și publica acele conținuturi.

Dacă doriți să fiți eficienți în marketingul de conținut, trebuie să publicați frecvent. Un calendar de conținut vă poate ajuta să rămâneți organizat și să știți când publicați conținut. De asemenea, vă permite să identificați zonele în care este posibil să aveți goluri de conținut și să creați o postare de blog sau un videoclip.

Puteți opta pentru utilizarea unui calendar fizic sau digital pentru a vă urmări conținutul.

Adăugați linkuri interne la conținut

Următorul pe lista noastră de verificare SEO pentru marketingul de conținut este să adăugați linkuri interne la conținutul dvs. Linkurile interne sunt linkuri către alte pagini de pe site.

Aceste legături sunt esențiale pentru SEO din două motive.

Primul motiv este că vă mențineți publicul implicat pe pagina dvs. mai mult atunci când vă conectați la alte pagini de pe site. Probabil că vor da clic pe linkuri interne și vor vizita alte pagini de pe site, ceea ce crește timpul de ședere și trimite un semnal pozitiv către Google.

Al doilea motiv este că ajută Google să acceseze cu crawlere și să indexeze paginile de pe site, Google poate descoperi noi pagini prin intermediul linkurilor interne, astfel, prin aceasta, creați noi oportunități pentru Google de a vă găsi paginile și de a le clasa în mod corespunzător în rezultatele căutării.

Atunci când plasați linkuri interne către site, asigurați-vă că textul dvs. de ancorare este relevant pentru paginile la care vă conectați, astfel încât motoarele de căutare și utilizatorii să știe la ce să se aștepte.

Adăugați imagini vizuale la conținutul dvs.

Următorul element pentru a verifica lista de verificare SEO de pe pagină este să adăugați imagini vizuale la conținutul dvs.

Deși elementele vizuale nu influențează direct SEO-ul dvs., adăugarea lor pe site poate îmbunătăți experiența utilizatorului, afectându-vă SEO-ul.

Când oamenii vă vizitează site-ul, nu vor să vadă un perete de text. Acesta va descuraja oamenii să rămână pe site și îi va determina să revină la rezultatele căutării. În schimb, puteți diviza textul de pe site adăugând imagini vizuale la pagina dvs.

Puteți adăuga imagini precum:

  • Fotografii
  • Videoclipuri
  • Grafică personalizată
  • Infografie
  • Grafice de bare

Asigurați-vă că conținutul este lizibil pentru publicul dvs.

În calitate de expert în industria dvs., vă simțiți constrâns să folosiți terminologia de multe ori pentru a arăta că aveți cunoștințe în domeniul dvs. Cu toate acestea, realitatea este că mulți oameni din publicul dvs. nu pot cunoaște lingo-ul industriei dvs. Dacă văd o pagină de conținut plină de jargon, s-ar putea să părăsească site-ul.

La urma urmei, publicul se îndreaptă către conținutul dvs., deoarece nu știe despre un anumit subiect. Se bazează pe expertiza dvs. pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine un subiect. Deci, dacă doriți să creați conținut care vă ajută publicul să învețe, trebuie să luați în considerare baza lor de cunoștințe.

Nu trebuie să eliminați complet terminologia din conținutul dvs., dar poate fi necesar să considerați că trebuie să definiți termenul din conținutul dvs., astfel încât publicul dvs. să știe ce înseamnă.

Intrați în legătură cu backlink-urile

Ultimul element care verifică porțiunea de conținut a listei de verificare SEO a acestui site web este backlink-urile.

Backlink-urile sunt linkuri către site-ul vostru de la alte site-uri de autoritate. Aceste linkuri sunt fundamentale pentru a vă ajuta să sporiți autoritatea și încrederea site-ului, ceea ce vă permite să vă clasați mai bine în rezultatele căutării.

După ce ați creat conținut criminal, îl puteți folosi ca o oportunitate de a câștiga backlink-uri pentru afacerea dvs. Contactați autoritățile din industrie și invitați-le să vadă conținutul dvs. Dacă o verifică și o consideră utilă, se pot conecta la aceasta în următoarea lor postare de conținut.

O modalitate eficientă de a câștiga backlink-uri este să căutați linkuri rupte pe site-urile web autorizate. Când identificați un link rupt, îi puteți contacta și le puteți notifica despre link și puteți oferi sugestii de articole pentru a înlocui link-ul. Puteți include articole din afacerea dvs. în mix.

Deoarece ați subliniat eroarea (care este dăunătoare pentru SEO) și ați furnizat soluții, este mai probabil ca proprietarul site-ului să se conecteze la pagina dvs. de conținut.

Câștigând mai multe backlink-uri, veți contribui la consolidarea încrederii și autorității site-ului, ceea ce va spori clasamentele și va genera mai mult trafic către site-ul.

Consultați mai multe recenzii despre Clutch

ghid optimizare seo 2021 7

Lista de verificare a optimizării site-ului web: Listă de verificare SEO tehnică

Ultima porțiune din lista de verificare a optimizării site-ului web pe care o vom analiza este SEO tehnic. Nu fiecare parte a optimizării SEO este la suprafață. Trebuie să faceți destul de multe lucruri în culise pentru a vă asigura că site-ul se clasează în rezultatele căutării.

Iată câteva lucruri pe care doriți să le verificați lista de verificare tehnică SEO:

Trimiteți un sitemap

Primul lucru pe care doriți să îl faceți în această porțiune a listei de verificare SEO a site-ului web este să trimiteți un sitemap.

Sitemap-ul dvs. ajută motoarele de căutare să decidă ce pagini ar trebui să fie accesate cu crawlere mai întâi. În esență, acționează ca o foaie de parcurs care ghidează motoarele de căutare către cele mai critice pagini de pe site.

Sitemapurile ajută motoarele de căutare să descopere mai întâi paginile critice pentru a le accesa cu crawlere și să le indexeze pentru a le afișa în rezultatele căutării.

Creați fișierul robots.txt

Următorul din lista de verificare a optimizării site-ului web este să vă creați fișierul robots.txt. Această piesă de codare vă ajută Google să acceseze cu crawlere site-ul, spunându-i ce fișiere poate și nu poate solicita de pe site.

Fișierul robots.txt nu poate împiedica indexarea site-urilor, dar poate împiedica supraîncărcarea site-ului cu solicitări. Când creați fișierul robots.txt, doriți să permiteți crawlerelor să acceseze cu crawlere și să indexeze paginile critice și să treacă peste paginile considerate mai puțin esențiale.

Asigurați-vă că site-ul este sigur

Următorul articol de pe lista de verificare SEO a site-ului este extrem de fundamental dacă aveți un site de comerț electronic. Dacă doriți să determinați oamenii să navigheze pe site, să trimită informațiile lor sau să cumpere un produs, trebuie să aveți un site sigur.

Dacă nu aveți un site securizat, oamenii nu se vor simți confortabil să trimită informațiile lor personale – cum ar fi adresa de e-mail sau informațiile despre cardul de credit. Se vor feri de afacerea dvs. și vor apela la un concurent.

Deci, cum vă asigurați site-ul în siguranță?

Cel mai simplu mod de a vă asigura securitatea site-ului este să achiziționați un certificat Secure Sockets Layer (SSL). Acest certificat vă permite să criptați datele personale pentru a le menține în siguranță. De asemenea, va schimba site-ul din „HTTP” în „HTTPS” și va adăuga un lacăt în stânga adresei URL pentru a indica faptul că site-ul este sigur.

Îmbunătățiți viteza site-ului

Utilizatorii urăsc să aștepte paginile cu încărcare lentă. Vizitatorii site-ului se așteaptă ca site-ul să se încarce în două secunde. Deci, dacă site-ul nu se încarcă rapid, riscați ca acești vizitatori să sară de pe site-ul și să meargă în schimb pe site-ul unui concurent.

De aceea, am adăugat îmbunătățirea vitezei site-ului la această listă de verificare a optimizării site-ului web.

Pentru a îmbunătăți timpul de încărcare a site-ului, trebuie să vedeți unde vă aflați în prezent. Puteți utiliza Google PageSpeed ​​Insights pentru a vedea cât de repede se încarcă site-ul în prezent. Acest instrument gratuit vă oferă timpii de încărcare actuali ai site-ului și vă oferă sugestii utile de îmbunătățire.

Dacă site-ul se încarcă prea lent, încercați câteva dintre aceste tactici de optimizare:

Optimizați dimensiunile fișierelor imagine

  • Reduceți redirecționările
  • Activați stocarea în cache a browserului
  • Utilizați o rețea de distribuție a conținutului (CDN)

Dacă nu sunteți sigur cum să vă optimizați site-ul, puteți investi în servicii de viteză a paginii pentru a obține ajutor cu site-ul.

Verificați dacă site-ul este compatibil cu dispozitivele mobile

Următorul pe această listă de verificare a optimizării site-ului este compatibilitatea cu dispozitivele mobile.

Peste 50% din traficul pe internet provine de pe dispozitive mobile.

Trebuie să aveți un site compatibil cu dispozitivele mobile pentru a împiedica afacerea dvs. să neglijeze traficul valoros.

Ca să nu mai vorbim, Google folosește un index mobil primul, ceea ce înseamnă că ține cont de site-ul mobil atunci când vă clasează în rezultatele căutării.

Deci, cum creați un site compatibil cu dispozitivele mobile? Cu un design responsive, desigur!

Designul responsive permite site-ului dvs. să se adapteze la orice dispozitiv utilizează publicul dvs. Se asigură că utilizatorii dvs. de telefonie mobilă vor vedea o versiune a site-ului ușor de navigat și de utilizat.

Identificați erorile de accesare cu crawlere

Ultimul element care vă verifică lista de verificare SEO de pe pagină este identificarea erorilor de accesare cu crawlere. Atunci când optimizați și modificați site-ul, este necesar să apară unele greșeli sau erori care să împiedice accesarea cu crawlere și indexarea site-ului.

Înainte de a intra în panică, puteți identifica orice erori utilizând Google Search Console.

Accesați Google Search Console, accesați Crawl și verificați Crawl Erors. Aici puteți vedea ce tip de erori primiți și puteți afla cum le puteți remedia.

Call Now ButtonHai sa vorbim :)