Cum știți dacă UX-ul site-ului vostru este eficient?
Web Design

Cum știți dacă UX-ul site-ului vostru este eficient?

Web Design

Cum știți dacă UX-ul site-ului vostru este eficient?

În zilele noastre, creșterea loialității brandului și un rezultat puternic sunt ambele semne că experiența utilizatorului (UX) a site-ului sau a aplicației voastre funcționează. Dar cum se realizează acest lucru?

După cum sugerează și numele, experiența utilizatorului – și anume punerea oamenilor în centru – este punctul central. Proiectarea unor experiențe digitale plăcute și fără efort este noul „clientul are întotdeauna dreptate” al erei noastre digitale.

A fost UX un accent în web design-ul vostru?

Cu o generație în urmă și nu ai fi știut despre UX ca fiind o profesie, dar în era digitală de astăzi, specialiștii UX sunt foarte căutați.

Motivul este simplu; modul în care oamenii se implică și se relaționează cu piața globală a evoluat și, prin urmare, avem nevoie de ghiduri care să ne arate cea mai bună cale de a intra în legătură cu cei care ar aprecia produsul sau serviciul nostru.

pexels christina morillo 1181346Frumos nu înseamnă a fi funcțional

Având un site web sau o interfață de utilizator (UI) plăcută din punct de vedere estetic, vă poate face să simțiți că aveți un brand sexy la îndemână. Cu toate acestea, dacă nu poate fi folosit intuitiv, o mică denivelare pe drum poate face ca cineva care altfel ar fi iubit brandul vostru să plece în câteva secunde.

Sună dur, dar trăim într-o eră nerăbdătoare a atenției în scădere, în care oamenii ocupați vor gravita către cea mai simplă experiență. Dacă această experiență nu este a voastră, ați putea pierde vânzări și venituri.

Cea mai bună experiență de utilizator vă pune în pielea persoanelor cu care doriți să relaționați, lucrând pentru a se asigura că se simt confortabil atunci când se implică în brandul vostru.

Trebuie să fiți pregătiți pentru faptul că acești oameni nu sunt ca voi.

Publicul ar putea include oameni de toate abilitățile, diferite niveluri de educație și cunoștințe digitale și oameni cu mai mult de un lucru în minte în timp ce interacționează cu brandul vostru.

Dacă o faceți bine, experiența lor cu brandul vostru nu va genera pur și simplu sentimente de calitate, ci va construi loialitate prin definirea brandului vostru ca unul cu valori autentice, care rezonează cu oamenii la nivel emoțional.

În UX de minune, „Factorul X este concentrat pe partea umană”.

Pentru o afacere, unul dintre cele mai defavorabile scenarii imaginabile este ca un potențial client care aterizează pe site-ul sau aplicația vostru, care dorește cu adevărat să facă o achiziție, dar ajunge să plece cu portofelul bine închis, având o experiență slabă.

Ați simțit vreodată că vreți să plătiți pentru ceva, dar afacerea nu a vrut banii voștri? A fost prea greu să găsiți ceea ce vă doreați? Sau a fost dificil să finalizați tranzacția?

Chiar și în spațiul B2B, experiențele online pot fi dureroase și pot conduce clienții potențiali să meargă cu un concurent.

Un site web și un produs pot arăta uimitor, atrăgător și le-au atras toată atenția utilizatorilor. Dar fără o călătorie clară pentru a găsi informațiile de care au nevoie și acțiuni concrete de întreprins dacă sunt interesați de următorul pas, ei pot veni și pleaca fără a oferi brandului vostru șansa de a le găsi și de a începe o conversie.

Ce se întâmplă dacă sunteți o companie B2B și acest lucru se întâmplă cu potențialii clienți în fiecare zi?

pexels kindel media 8566457Din punct de vedere psihologic, trebuie să analizam un pic mai adânc.

Implicarea se bazează pe îndeplinirea așteptărilor clienților și, indiferent de ceea ce oferă sau produce afacerea voastră, veți rezolva o problemă sau veți ajuta clienții cu orice provocare pe care ar avea-o.

Ei vor ajutor, vor soluții și ar trebui să le faci clienților să le găsească ușor.

UX analizează așteptările emoționale și cognitive ale bazei voastre de clienți. Câte informații îi pot copleși? Câți pași doresc să facă atunci când efectuează un proces?

Navigarea platformei voastre este simplă sau poate fi confuză? Ați luat în considerare multitudinea de stiluri diferite de învățare și gândire atunci când vă creați portalul online?

Cât de consistentă este experiența generală? Tonul vocii conținutului vostru este de susținere și grijuliu?

Clienții voștri ar putea fi oameni deștepți, dar asta nu înseamnă că vreți ca sarcina de a găsi produsul sau serviciul de care au nevoie să fie o provocare.

UX ia în considerare gândurile și emoțiile unui utilizator. Cum se simt când navighează pe site?

Au ocazia să interacționeze cu marca dvs.? Pot găsi ceea ce caută?

Este limbajul site-ului ușor de înțeles?

Este UX doar un alt trend de cuvinte la modă?

În orice afacere comercială, veniturile, vânzările și rezultatul final sunt de cea mai mare importanță, iar în această eră a transformării digitale, designul UX are impact asupra rezultatelor afacerii ca niciodată:

  • Ratele de conversie a site-ului și a aplicațiilor: atunci când clienții interacționează mai mult cu produsul vostru, este mai probabil ca aceștia să aibă ca rezultat o vânzare.
  • Venituri generale din vânzări: oportunitățile pierdute înseamnă mai puține vânzări. Creșteți veniturile, asigurându-vă că clienții văd platforma ca fiind simplă și ușor de utilizat.
  • Integritatea mărcii, încrederea și loialitatea continuă: o experiență pozitivă atunci când interacționați cu brandul vostru are ca rezultat creșterea retenției clienților și longevitatea relației.
  • Clasamentul paginilor în motoarele de căutare: timpi de încărcare a paginii mai rapid, împreună cu rate de respingere mai mici, utilizatorii rămânând pe site mai mult timp și vizitatorii care accesează mai multe pagini informează Google că site-ul vostru este o autoritate în sfera voastră.
  • Timp și bani necesari pentru a investi: cel mai bun UX are ca rezultat un cost mai mic pentru afacerea voastră, deoarece nu trebuie să reparați ceea ce nu este stricat.

Vreți să vedeți ce poate face experiența optimă a utilizatorului pentru afacerea voastră?

Dacă sunteți în căutarea unei echipe de web design care să vă asigure că utilizatorii interacționează fără probleme cu site-ul brandului vostru, ProjectMedia știe cum experiența utilizatorului făcută corect (sau greșit) poate duce fie la o creștere a creșterii afacerii, fie la pierderea veniturilor din cauza frustrării. Clienți.

Call Now ButtonHai sa vorbim :)