Aproape jumătate dintre cei care caută pe Google caută informații locale.
Fie că, caută produse sau servicii, sunt pe Google și, dacă nu, nu te vor găsi niciodată. Prin urmare, orice companie expertă în digital trebuie să folosească marketingul de căutare locală pentru a se asigura că clienții potențiali îi găsesc primii.
Ce este marketingul de căutare locală? Cum este diferit de SEO local? Cum îl puteți implementa rapid și ușor ca proprietar ocupat de afaceri?
Să aflăm.
Ce este marketingul de căutare local?
Marketingul de căutare locală este atunci când promovați sau faceți publicitate unei companii în persoană care își desfășoară activitatea pe o piață locală.
Vestea bună este că nu trebuie neapărat să aveți o locație fizică în sensul tradițional. Marketingul de căutare locală poate fi utilizat de companii de orice dimensiune, din orice industrie, vizând orice clienți dintr-o anumită zonă.
Dacă vă întâlniți cu clienții față în față într-un magazin sau chiar în casele lor, sunt șanse să utilizați o strategie de marketing locală.
Un factor care este important de explorat atunci când vorbim despre marketing local este ceva numit pachet local. Acestea sunt primele rezultate afișate pe Google.
Google ne oferă aceste rezultate bazate pe recenzii, preferințe, clicuri, locație și un milion de alți factori. Sunt șanse ca aceste companii să implementeze o formă de strategie de marketing digital de căutare locală pentru a se asigura că sunt afacerea care apare prima atunci când căutați pe Google acea expresie.
Indiferent de industria în care vă aflați, doriți să vă asigurați că afacerea voastră apare în top atunci când cineva vă caută bunurile sau serviciile în zona locală. Totul este posibil prin marketingul de căutare locală.
De ce este important marketingul de căutare local?
Pe lângă ceea ce este evident, de ce este important marketingul de căutare locală? De ce contează pentru o afacere locală?
În primul rând, doriți să rămâneți înaintea concurenței. Google Maps este cea mai populară aplicație de navigare, ajungând la 54% dintre toți utilizatorii de smartphone-uri. Aceasta înseamnă că atunci când vă caută, majoritatea utilizatorilor sunt pe Google Maps.
Dacă oamenii nu vă pot găsi rapid și ușor pe Google, ricați să pierdeți cu totul.
Rețineți că nu vorbim de reclame plătite. Anunțurile plătite sunt doar un exemplu de marketing local în căutarea utilizată, dar majoritatea utilizatorilor ignoră anunțurile plătite și oricum trec la primul rezultat organic al căutării. Vreți să vă asigurați că linkul vostru este aproape de partea de sus.
În cele din urmă, cea mai bună parte a concentrării pe clasamentele locale este capacitatea de a se clasa pentru o întrebare sau cuvânt cheie cu coadă lungă. Un lucru este să clasați pe Google pentru numele afacerii, tipul companiei, o căutare cu valoare adăugată, cum ar fi „cel mai bun restaurant din Timișoara”, dar este un alt lucru să vă clasați pentru o întrebare pe care cineva o pune, legată de bunurile sau serviciile voastre.
Avantajele marketingului local de căutare
Există multe avantaje ale marketingului pentru publicul local, dar acestea sunt principalele care vă vor ajuta să vă creșteți veniturile din vânzări.
Salt în fața competiției
Avantajul clar al marketingului de căutare locală este că vă ajută să vă poziționați mai sus în rezultatele căutării, astfel încât să puteți crește șansele ca cineva să vă aleagă afacerea față de concurență.
Când introduceți reclame locale plătite în strategia, faceți un pas mai departe. Nici măcar nu trebuie să vă faceți griji pentru restul concurenței, deoarece veți trece peste ele și veți pune afacerea voastră direct în fruntea liniei.
Piețe țintă specifice
Am menționat la începutul acestei postări că nu trebuie neapărat să aveți o locație fizică pentru a desfășura afaceri la scară locală. Chiar dacă operați de la distanță, dar vizați o anumită piață locală, puteți utiliza marketingul de căutare locală.
De exemplu, să presupunem că oferiți servicii de consiliere prin Skype sau Zoom. Din punct de vedere tehnic, puteți face asta de oriunde, dar dezvoltarea unei strategii concentrată pe dezvoltarea afacerilor în anumite zone locale poate fi o modalitate excelentă de a crește clientela.
Marketingul local prin reclame plătite, Compania mea pe Google, Facebook și rețelele sociale v-ar putea ajuta să faceți asta. Multe companii fac acest lucru creând un sitemap pe site-ul lor. Acest lucru ajută site-ul să spună Google mai multe despre locurile în care faceți afaceri, cine vizați și ce are de oferit site-ul vostru.
Acest avantaj este predominant în special pentru companiile cu mai multe locații în toată țara.
Creșteți relevanța traficului
Relevanța este esențială din două motive principale. Unul are legătură cu afacerea internă, iar celălalt are de-a face cu Google.
În primul rând, atunci când clienții potențiali care vă contactează sunt relevanți, înseamnă că sunt gata să facă afaceri. Probabil că nu au multe întrebări, nu se întrebă și sunt pregătiți să cumpere ceva imediat.
Când nu sunt relevante, vă vor consuma mult timp, vor pune o mulțime de întrebări și, eventual, vor da cu piciorul în cauciuc pentru o perioadă sau nu vor ajunge niciodată să cumpere nimic. Prin marketingul specific către un public local, creșteți probabilitatea de a genera clienți care vor face afaceri cu voi.
Care este diferența dintre marketingul de căutare local și SEO local?
Această întrebare este probabil cea care vă încurcă cel mai mult.
Este dificil de înțeles diferențele dintre marketingul local și SEO local, dar există unele diferențe semnificative.
SEO local se referă la generarea de trafic organic prin marketing de conținut, optimizare pentru motoarele de căutare, SEO pe pagină, meta descrieri, etichete de titlu și așa mai departe.
Marketingul de căutare locală acoperă aproape orice altceva, inclusiv Compania mea pe Google, gestionarea reputației, anunțurile plătite, Trustpilot și/sau Facebook.
Sfaturi pentru campanii excelente de marketing de căutare locală
Iată câteva sfaturi utile pe care le puteți folosi pentru a vă promova afacerea locală.
1. Rămâneți conform și onest
Acest lucru ar putea fi de la sine înțeles, dar Google este regele. Trebuie să urmați toate regulile și să respectați tot ceea ce spune atotputernicul Google; altfel, va veți confrunta cu mânia lui. Totuși, nu este întotdeauna ușor să rămâneți conform, iar dacă faceți o greșeală, Google vă va penaliza.
Nu există trucuri sau sfaturi pe care vi le putem oferi pentru a vă ajuta să treceți înaintea concurenței. Totul are de-a face cu relevanța site-ului vostru în raport cu conținutul publicitar, titlul, adresa URL și expresiile de căutare vizate.
Google oferă linii directoare clare pentru a vă reprezenta afacerea în SERP-uri. Ele descriu tot ce puteți și nu puteți face. Aceasta include factori cum ar fi denaturarea unui text publicitar neadecvat.
2. Oferiți o experiență excelentă pentru utilizator
Ați putea crede că munca se termină odată ce anunțul este configurat și totul funcționează bine. Cu toate acestea, nu este cazul. Google va începe să „simtă” dacă oamenilor le place sau nu să fie pe site-ul vostru.
Bounce rate-ul este un factor esențial aici.
Un bounce apare atunci când cineva ajunge pe site și apoi pleacă rapid fără a interacționa cu nimic. Dacă acest lucru se întâmplă prea des, Google va începe să creadă că, conținutul site-ului web induce oamenii în eroare sau că reclamele pe care le-ați scris- nu sunt relevante pentru publicul pe care îl vizați.
Google are un singur obiectiv: să ofere utilizatorilor cele mai bune rezultate posibile pentru a le satisface nevoile cât mai repede posibil.
Dacă Google stabilește că, conținutul nu ajută la cauza, va alege în mod selectiv să nu vă afișeze anunțul și chiar vă poate penaliza dacă sunteți ascuns.
3. Nu ignorați Core Web Vitals
Acest sfat merge mână în mână cu cel anterior, dar Core Web Vitals a fost lansat în mai 2021. Ele constau din trei factori principali:
Cea mai mare durere de conținut (LCP): LCP determină cât de bine funcționează site-ul dvs. în funcție de cât timp durează încărcarea completă. Dacă durează mai mult de 2,5 secunde, site-ul este considerat lent și poate fi clasat mai jos în căutare. Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă plătiți pentru a fi în vârf. Amintiți-vă, Google nu îi pasă să deranjeze una sau două companii. Google îi pasă doar să afișeze cele mai bune rezultate și să-și mențină utilizatorii fericiți.
First Input Delay (FID): FID măsoară capacitatea de răspuns. Odată ce site-ul se încarcă, totul s-a încărcat corect sau oamenii încearcă să interacționeze cu pagini incomplete și elemente neresponsive?
Comutative Layout Shift (CLS): CLS măsoară stabilitatea. De câte ori ați fost pe un site web și faceți click pe mouse și dintr-o dată întreaga pagină se mișcă, iar acum ați dat click pe altceva? Site-urilor li se acordă o evaluare pe baza acestui fapt, iar dacă primiți un scor slab, Google nu vă va afișa deasupra site-urilor care primesc un scor mai bun.
Aceștia sunt toți factori de clasare foarte importanți și foarte tehnici. Asigurați-vă că ne contactați dacă credeți că ați putea folosi ceva ajutor pentru optimizarea site-ului pentru a se poziționa bine în marketingul de căutare locală.
4. Păstrați-vă site-ul curat
Dacă Google consideră că site-ul a fost infectat cu programe malware sau orice tip de virus, s-ar putea să vă fie deosebit de dificil să afișați anunțul de marketing de căutare locală. Indiferent dacă difuzați anunțuri plătite sau nu, Google dorește să-și mențină utilizatorii în siguranță și depinde de voi să protejați și toți oamenii care ajung pe site-ul vostru.
De fapt, Google are chiar și o etichetă de detectare a programelor malware care va semnala site-urile web despre care crede că sunt infectate.
5. Gestionați-vă reputația
Până la 93% dintre oameni citesc – și au încredere – recenzii online înainte de a face afaceri cu cineva. Dacă aveți multe recenzii negative, trebuie să faceți ceva în privința asta. Chiar dacă difuzați reclame plătite, evaluarea cu stele pe Google va apărea în continuare și va influența rezultatele.
Oamenii se vor întreba dacă ar trebui sau nu să facă afaceri cu ei pe baza acelui rating. Nu le va păsa unde se clasează; doresc servicii de înaltă calitate indiferent de situație.
Următorul rezultat din rând are o evaluare puțin mai bună (încă oarecum slabă, dar în general mai bună.) Cineva poate ajunge să aleagă următoarea opțiune, chiar dacă voi plătiți pentru a fi pe primul loc.
Numai acest factor ar trebui să explice importanța menținerii unei reputații pozitive mai presus de orice.
Concluzie: Marketing local de căutare
A învăța cum să implementezi marketingul de căutare locală nu trebuie să fie complicat.
Țineți cont de diferențele dintre LSM și SEO local, înțelegeți importanța managementului reputației și asigurați-vă că aveți în vedere un client țintă atunci când vă creați campaniile. Veți fi sigur că veți atrage mai mulți clienți.