Web Design

Cum creăm pagina principală pentru site?

Cum creăm pagina principală pentru site

Web design-ul paginei principale este esențial pentru orice site

Denumită şi “homepage”, pagina principală reprezintă primul impact al clientului cu afacerea dumneavoastră, mai ales că tot mai multe persoane caută soluţiile ideale pentru orice necesitate prin intermediul internetului.

De aceea, firmele de web design recomandă ca această pagină să fie impecabilă, aceasta reprezentând o carte de vizită pentru produsele sau serviciile oferite. Astfel, în articolul de astăzi vom descoperi care sunt elementele care nu trebuie să lipsească din cadrul acestei pagini, pentru a obţine un homepage “ca la carte”. 

Iată ce trebuie să avem pentru o pagina principală care să atragă atenția:

  1. Meniul de navigare – Meniul de navigare este un element esențial pentru orice site, deoarece acesta ajută vizitatorii să găsească rapid și ușor informațiile de care au nevoie. Asigură-te că meniul de navigare este clar și ușor de utilizat, cu linkuri către secțiunile importante ale site-ului tău.
  2. Informatii despre afacere – Prima impresie contează, astfel că trebuie să asiguri că pagina principală conține informații esențiale despre afacerea ta. Acest lucru include numele companiei, locația, scopul afacerii și valorile tale.
  3. Imagini de înaltă calitate – Imagini de înaltă calitate pot face diferența între un site atractiv și unul care nu atrage atenția. Asigură-te că alegi imagini relevante pentru afacerea ta și că sunt de o calitate bună.

Serviciile sau produsele comercializate

Pagina principală are scopul de a introduce utilizatorul în afacerea dumneavoastră, astfel că este foarte important să prezentaţi puţin câteva informaţii cu privire la produsele sau serviciile pe care le oferiţi. Încercaţi să daţi câteva detalii care ştiţi că vor face clientul mai curios în legătură cu afacerea dumneavoastră.

Încercaţi să prezentaţi toate aceste informaţii într-o manieră cât mai organizată posibil, pentru a stârni interesul publicului, dar simplă şi uşor de înţeles.

În plus, optaţi pentru o pagină destul de simplă astfel încât informaţia să poată ieşi în evidenţă, dar nu încărcaţi pagina foarte mult.

Timpul este foarte preţios de aceea, vă sugerăm să nu inseraţi paragrafe foarte ample în cadrul paginei principale, dar nici foarte scurte, pentru a nu demonstra o lipsă de experienţă şi profesionalism.

O altă idee ar fi să adăugaţi poze cu produsele sau serviciile pe care le oferiţi, astfel încât clientul să poată vedea exact ce are de oferit afacerea dumneavoastră. De exemplu, dacă aveţi o afacere care se ocupă cu produse alimentare, puteţi adăuga poze cu mâncarea pe care o preparaţi sau dacă aveţi o afacere de curăţenie, puteţi adăuga poze cu echipamentele şi soluţiile pe care le utilizaţi.

Aceste poze vor ajuta clientul să îşi imagineze cum ar arăta produsele sau serviciile dumneavoastră în realitate şi îl vor face să fie mai curios să afle mai multe informaţii.

De asemenea, nu uitaţi să includeţi şi preţurile produselor sau serviciilor oferite, astfel încât clientul să ştie exact care sunt opţiunile disponibile pentru el. Dacă puteţi, încercaţi să oferiţi şi discounturi sau oferte speciale, pentru a atrage atenţia clientului şi pentru a încuraja realizarea unei achiziţii.

Adaptabilitate

Fie că ne vine să credem sau nu, publicul preferă telefoanele mobile în defavoarea calculatoarelor, datorită dimensiunilor reduse şi a faptului că este foarte practic. De aceea, este foarte important ca site-ul dumneavoastră şi în special pagina principală să arate impecabil şi pe astfel de device-uri, nu doar pe computere sau laptop-uri.

De asemenea, verificaţi cu mare grijă aspectul site-ului pe aceste obiecte, căci, în cazul unor ecrane mai mici, paginile web pot arăta uşor diferit.

Mai mult decât atât, verificaţi cu atenţie şi rezoluţia pe toate modaţităţile de accesare a site-ului şi asiguraţi-vă că aveţi cea mai bună calitate vizuală.

Un alt aspect important al adaptabilității este viteza de încărcare. Site-urile care încarcă mai lent pot pierde vizitatori și pot avea un impact negativ asupra clasării în rezultatele de căutare.

Asigură-te că site-ul tău este optimizat pentru a încărca cât mai rapid posibil pe toate dispozitivele și browserele prin utilizarea instrumentelor de testare a vitezei de încărcare, precum GTMetrix și Pingdom. De asemenea, poți folosi strategii de optimizare a vitezei de încărcare, cum ar fi comprimarea imaginilor și utilizarea unui CDN (Content Delivery Network) pentru a distribui conținutul în mod eficient.

Dinamică

Pagina principală nu are doar scopul de a informa cititorul cu privire la serviciile şi produsele oferite, ci şi de a-l îndemna să vă descopere mai mult afacerea.

Încercaţi să optaţi pentru diferite sloganuri sau îndemnuri, astfel încât utilizatorul să devină din ce în ce mai curios cu privire la ceea ce puteţi oferi.

În plus, astfel de îndemnuri adaugă un plus de culoare conţinutului paginii, devenind mai atractiv şi mai incitant pentru noii vizitatori. Iar publicul iubesşte dinamica şi acţiunea!

Exemple de sloganuri sau îndemnuri:

  • „Veniţi să descoperiţi mai multe despre produsele noastre de top!”
  • „Oferta noastră de servicii este completă, căutaţi în interior pentru a vedea!”
  • „Vă aşteptăm cu drag pentru a vă face cunoscute produsele noastre!”
  • „Descoperiţi mai multe despre afacerile noastre de succes, accesând link-ul de mai jos!”

Ai nevoie de un site web?

Te putem ajuta sa-ti dezvolti imaginea online prin crearea unui site web destinat conversiilor si cresterii vanzarilor. Trimite-ne un mail pe office@projectmedia.ro si muta-ti afacerea in online.

Ce implică un proiect de web design?

Un site web este mai mult decat niste simple pagini de prezentare a unor produse/servicii. Cel mai important aspect al dezvoltării unui site web este structurarea informației astfel încât utilizatorul să obțină o experiență de navigare cât mai placută. Asta facem noi, cei de la ProjectMedia. Oferim experiențe de navigare şi servicii de web design care vând.

Cât costă un site web?

Prețurile după cum ştiți diferă în funcție de complexitatea fiecarui proiect. Un lucru important de care trebuie să tineți cont, este ce problemă vă rezolvă site-ul creat şi ce valoare în plus va aduce site-ul afacerii tale

Cum ştiu dacă site-ul îmi va rezolva problema în online?

Împreună vom avea o serie de şedințe de consultanță prin care încercăm sa determinăm care este problema principală care trebuie rezolvată şi care ar fi soluția ideală pentru a rezolvă problema. Este posibil ca soluția să nu fie neaparat un site web nou, ci doar o strategie de marketing mai bună.

De unde ştim dacă un site web este o investiție sau o cheltuială?

Dacă un website atrage clienți şi nu doar trafic, atunci devine o investiție bună de urmărit. În primul rând trebuie să definim care este publicul țintă. Garantăm că toate proiectele noastre vor fi făcute împreună cu voi la un nivel profesional, iar îmbinate cu serviciile/produsele voastre să ofere utilizatorilor o experiență placută pe site şi tot volumul de informații de care are nevoie pentru a-i uşura decizia asupra unei achizitii. Dacă o prezentă online bine definită este strâns legată de servicii/produse de calitate, clienții nu vor lipsi 🙂

Call Now ButtonHai sa vorbim :)