5 moduri de utilizare a învățării automate în marketingul online
Marketing

5 moduri de utilizare a învățării automate în marketingul online

Marketing

5 moduri de utilizare a învățării automate în marketingul online

Până în ultimul deceniu, termenii de inteligență artificială (AI) și învățare automată (ML) erau considerați ceva legat de roboți și mașini dispuse să preia rasa umană. Dar astăzi, învățarea automată a început deja să transforme modul în care ne trăim viața. Prezența tehnologiilor construite pe AI și ML poate fi simțită în toate categoriile vieții noastre.

Cinci moduri de utilizare a învățării automate în marketingul digital 3

Învățare automată și marketing online

30% dintre companii foloseau deja învățarea automată în cel puțin o parte a procesului lor de vânzare în 2020.

Aplicațiile inteligente de învățare automată pot fi utilizate pentru a crește rezultatele implementărilor de marketing online. Această avansare poate ajuta companiile cu personalizare, gestionarea datelor mari și oferirea unei experiențe mai bune pentru clienți.

Aparent, dacă doriți să vă îmbunătățiți marketingul online, va trebui să vă concentrați pe Analytics, personalizare și optimizare. Și învățarea automată vă poate ajuta cu toate acestea.

Mai mult, ML poate fi utilizat în toate aspectele marketingului online, fie că este vorba de optimizarea și marketingul motoarelor de căutare, social media, e-mail marketing, reclame plătite sau chiar marketing de conținut.

Iată câteva dintre modalitățile în care aplicațiile și tehnicile bazate pe ML pot fi utilizate în marketingul on

Cinci moduri de utilizare a învățării automate în marketingul digital

1. Experiență îmbunătățită a utilizatorilor

Oferirea unei experiențe high-end pentru clienți este unul dintre obiectele în orice face o organizație. Integrarea chatbot-urilor compatibile ML în procesul de marketing online – pentru a fi specific, pe site-ul web poate contribui la experiența clientului pe care o livrați.

Aproximativ 80% dintre clienți doresc ca răspunsul rapid la întrebările lor de chat. Atunci un software de chat bazat pe AI și ML poate fi salvatorul tău.

În afară de reducerea la zero a timpului de așteptare pentru clienți, integrarea chatbot asigură disponibilitatea 24 x 7 x 365 și vă permite să vă lărgiți baza de date fără nicio interferență manuală, odată antrenată și implementată cu succes.

Chatbots vă permit, de asemenea, să transferați apeluri sau chaturi către agenți umani în orice moment al conversației.

Există un alt mod în care chatboturile pot fi utilizate în marketing. Puteți instrui și face ca chatbotul să învețe (deoarece această mașină este proiectată să învețe) să trimită e-mailuri, mesaje de chat și să urmărească singuri mesajele.

În acest fel, puteți trimite clienților voștri informații importante legate de noile oferte și lansarea produsului.

Și, la rândul său, veți obține o mare de informații legate de comportamentul consumatorului și de performanța produsului. Aceste valori pot fi utilizate pentru dezvoltarea de strategii în viitor.

maxwell nelson taiuG8CPKAQ unsplash 4

2. Crearea și organizarea de conținut

Chiar și în 2021, conținutul este încă regele. Conținutul reglementează toate formele de marketing. Fără conținut, nu v-ați putea comercializa marca.

Crearea conținutului și curatarea conținutului necesită ambele ore de brainstorming și sapare. Aici, instrumentele de învățare automată vă pot economisi mult timp pe care îl puteți folosi în alte domenii cruciale care vă solicită atenția. Vă poate ajuta să îmbunătățiți ceea ce scrieți și publicați.

Curata, Flipboard, Pocket și Vestorly sunt unele dintre cele mai populare instrumente de curatare a conținutului pe care le puteți utiliza pentru a crea povești foarte interesante de postat și partajat.

Aceste soluții de curatare a conținutului bazate pe ML pot organiza informații și conținut, pot sugera octeți și conținut și pot crea conținut curatator convingător cu șabloanele lor concepute în mod strălucit.

Utilizarea aplicațiilor de învățare automată a ușurat, de asemenea, modul în care oamenii scriu sau creează conținut. Corectarea automată de pe telefonul mobil sau caseta de compunere Gmail sunt un exemplu perfect de tehnologie de învățare automată.

Trebuie să dezvoltăm o tehnologie care să poată scrie singură fără intervenția umană. Dar există un instrument, Quill, care poate crea descrieri dintr-un set mare de date.

Există multe instrumente de creare a conținutului bazate pe AI și ML, precum frase.io, care vă pot ajuta să cercetați subiectul și să rezumați rapid textele lungi. Construit pe AI conversațional, instrumentul poate optimiza continuu conținutul de pe site-ul web pentru o mai bună implicare și experiență.

E-mailurile sunt încă un instrument puternic de marketing. Instrumentul numit Phrasee vă poate ajuta să creați copii de e-mail și linii de subiect legate de rezultate.

3. Îmbunătățirea UX / UI a site-ului

Interfața cu utilizatorul (UI) și experiența utilizatorului (UX) ale unui site web sunt printre cele mai importante aspecte ale marketingului online. Acestea sunt direct legate de clasarea și vizibilitatea căutării site-ului vostru.

Tehnologia învățării automate poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea designului site-ului web. Am menționat deja că puteți analiza și găsi informații valoroase legate de comportamentul utilizatorilor și performanța site-ului web folosind instrumente avansate de ML.

Tehnologia vă va permite să creați site-uri web pe care utilizatorii le consideră practice și utile. Instrumentele de construcție de site-uri web de top – cum ar fi Wix, Weebly și WordPress – folosesc tehnologia și analizele pentru a construi site-uri web simple, dar eficiente și utile.

Cinci moduri de utilizare a învățării automate în marketingul digital 2

4. Automatizarea marketingului

Dacă utilizați instrumente de automatizare a marketingului, vă puteți aștepta la creșterea veniturilor cu peste 10% în decurs de un an. Acesta este motivul pentru care peste 79% dintre mărcile de renume au început să utilizeze automatizarea marketingului în ultimii trei ani.

Automatizarea marketingului dvs. va duce strategia de creștere la nivelul următor. Instrumentele construite pe învățarea automată pot decoda și învăța din tendințe, pot sugera acțiuni bazate pe istorie și experiențe din trecut și vă pot oferi analize precise pentru a vă ajuta să dezvoltați strategii și să luați măsuri care să dea rezultate.

Segmentarea clienților, prezentarea către publicul exact și trimiterea de urmări devin sarcini non-umane cu instrumente avansate de marketing bazate pe ML. După fiecare implementare și campanie, instrumentul învață automat și afișează scopuri de îmbunătățire pentru campaniile viitoare.

5. Publicitate mai optimizată

Modul tradițional de publicitate include alegerea conținutului publicitar corect și selectarea canalului sau platformei potrivite pentru afișarea anunțului dvs. De asemenea, va trebui să lucrați la finalizarea momentului potrivit pentru a vă arăta reclama. Acesta este mai mult un loc de muncă manual cu șanse mari ca anunțurile să nu se conformeze așteptărilor.

Cu ajutorul instrumentelor de publicitate bazate pe AI, cum ar fi Facebook Ads sau Google Ads, puteți difuza reclame bine optimizate către publicul dvs. Acestea vă permit să găsiți publicul potrivit pentru anunț și să reduceți semnificativ costurile publicitare.

În afară de a vă adresa clienților potențiali, puteți afișa reclame într-o varietate de formate și puteți înmulți rezultatele din diferite unghiuri folosind aceste canale avansate de reclame. Doar pentru o privire, puteți găsi clienți potențiali pe baza trăsăturilor clienților dvs. existenți sau a clienților concurenților dvs.

Nu numai asta, vă puteți trimite anunțurile atunci când audiența dvs. medie este cea mai activă. Această tehnologie new-age vă economisește timpul și vă petrece în timp ce vă îmbunătățește rentabilitatea investiției.

Nu în ultimul rând, dar cu siguranță nu în ultimul rând

Social media este cel mai utilizat instrument de marketing după e-mail. De asemenea, a apărut ca principalul instrument pentru furnizarea de servicii pentru clienți în timp real. Implicarea clienților, promovarea mărcii și generarea de clienți potențiali sunt, de asemenea, activitățile de top ale mărcilor pe social media. Puteți utiliza tehnologiile AI și ML pentru a vă consolida social media.

Instrumentele de ascultare socială compatibile ML vă ajută cu gestionarea reputației. Folosind aceste instrumente, puteți monitoriza ceea ce vorbesc adepții și non-adepții dvs. despre dvs. și despre produsele dvs. Puteți urmări mențiunile mărcii dvs., cuvintele cheie, hashtagurile și produsele conexe.

Aici aveți șansa să ajungeți la clienți nemulțumiți, să le rezolvați problemele și să le convertiți în clienți fericiți.

De asemenea, puteți înțelege ce tip de conținut la ce moment este cel mai implicat (sau criticat). Acest lucru vă va ajuta să vă planificați conținutul de pe rețelele sociale data viitoare.

Înainte, puteți utiliza datele analizei concurenților pentru a vă crea campaniile.

Call Now ButtonHai sa vorbim :)