5 schimbări majore în promovarea online
Promovarea online este în momentul acesta un termen foarte folosit în acest moment, însă nu este de fiecare dată foarte clar care sunt pașii care trebuie urmăți pentru a ne promova afacerea în mod eficient. În primul rând, va trebui să stabilim care sunt prioritățile noastre și care sunt aspectele generale la care trebuie să ne gândim atunci când alegem să promovăm afacerea noastră în mediul online.
În primul rând, trebuie să ne stabilim o strategie de marketing funcțională și care să fie un plan de acțiune în sine, plan de acțiune ce vă ajută la creșterea afacerii noastre pe termen lung.
Un plan de acțiune se va întinde pe un termen mai lung și va trece de idei momentane precum promovarea clasică prin Google sau Facebook, atingând aspecte profesioniste din cadrul acestui tip de promovări.
Cu toate că promovarea cu ajutorul Google sau Facebook sunt strategii foarte eficiente din atât de multe puncte de vedere, acestea sunt eficiente doar în anumite categorii de vârsta, în anumite grupuri de interese și pentru anumiți clienți care fie știu direct ceea ce vor sau care activează foarte mult în mediul online.
De asemenea, trebuie să ne gândim cât dorim să investim în promovarea afacerii noastre și în strategia noastră de marketing. O problemă adesea ignorată, investiția în promovare este una care trebuie însă luată în serios și trebuie să luăm în considerare faptul că în general există un tip de investiții în marketing și promovare, diferențiat în funcție de tipul de companie la care ne găndim.
Astfel, se diferențiază 2 categorii principale:
– companiile în creștere vor investi în acest aspect 12-20% din cifra de afaceri, pentru a se impune pe piață
– companiile consacrate vor investi 6-12% din cifra de afaceri, având deja o piață de desfacere pe care se pot baza.
Canalele de promovare online sunt și ele importante desigur, drept pentru care trebuie să știm cum funcționează atât algoritmul Facebook, cât și cel de la Google. SEM, spre exemplu, Search Engine Marketing, se referă la marketing cu ajutorul motoarelor de căutare, metoda care include atât Google Adwords, cât și SEO, iar aici mai putem discuta despre câteva aspecte, precum :
– promovarea online prin Search Ads, și anume reclamele pe care le vedem pe Google
– promovarea prin Display Ads
– promovarea prin YouTube Ads, și așa mai departe.
SEO este un tip de promovare care ne va ajuta să atragem trafic în mod organic și gratuit către website-ul nostru, acesta apărând pe primele locuri în motoarele de căutare de tot felul, iar motivul pentru care merită să investim în această metoda de promovare este efectiv faptul ca s-a dovedit a fi deosebit de eficient.
Ai nevoie de o Campanie de SEO?
Te putem ajuta să-ți crești pozițiile în rezultatele căutărilor de pe Google. Trimițe-ne un mail pe office@projectmedia.ro și începe chiar acum campania ta de SEO.
Cât durează o campanie de SEO?
SEO este un proces ce ar trebui facut în permanență, deoarece tot timpul vor aparea oportunități ce pot genera trafic și vânzări. Dar o campanie facută împreună cu o agenție de seo durează în mod normal între 6 – 24 luni, în funcție de numărul de cuvinte cheie și de gradul lor de concurență.
După cât timp se văd primele rezultate?
Unele schimbări se văd chiar foarte repede, și acestea sunt de obicei schimbările făcute pe site (optimizarea ON Site). Referitor la schimbările în poziționări, acestea încep să apară după primele 3-4 luni, dar nu sunt tot timpul definitive și pot fluctua foarte mult (ex: într-o zi site-ul este pe pagina 2, iar a doua zi sare pe pagina 10), asta datorită faptului ca roboții de la google indexează în continu informații noi despre site. Conform Google, în funcție de vechimea domeniului, articolele postate pot dura între 8 – 38 de săptămâni până sa fie indexate complet; de aceea chiar și după perioada celor 6 luni de optimizare, urmează încă o perioadă de min 3-4 luni până se văd rezultatele finale.
Cât costă o campanie de SEO?
Prețurile diferă de la proiect la proiect. Există unele pachete standard pentru diferite campanii, dar pentru o campanie personalizată, întrebarea nu ar trebuie sa fie ‘Cât costă?’, ci mai degraba ‘Cum și cu cât îmi va crește vânzările?’, astfel vei putea să deduci de la început dacă merită sau nu o campanie SEO.