1. Stabiliți obiective și termene
Dacă v-ați lăsat blogul o perioadă fără postăr – stabiliți-vă câteva obiective săptămâna aceasta pentru a vă scoate din rutină. Nu fiți prea ambițios – dar stabiliți-vă câteva obiective realizabile pentru a încerca din nou. Poate că scopul vostru va fi pur și simplu să postați o dată săptămâna viitoare. Săptămâna de după vă luați avânt și postați de două ori, săptămâna după de trei ori….
2. Încercați ceva nou
Una dintre tacticile care ni se par cele mai utile pentru a obține o revenire a frecvenței de postare este să încercăm ceva nou pe blogul nostru. Fie că este vorba despre un subiect pe care nu l-am mai analizat până acum, începând un fel de proiect sau competiție, începând o serie de postări sau scriind într-un stil sau tonalitate diferită – uneori să faceți ceva „nou” nu vă poate oferi doar energie, ci si cititori.
3. Dacă suferiți de blocajul bloggerilor
Unul dintre sfaturile din acea serie este să încercați un nou mediu de blogging. Ieșim regulat din birou pentru a face niște bloguri (cafenelele sunt locul nostru preferat), dar într-adevăr orice schimbare poate fi de ajutor. Dacă nu reușiți să vă scoateți computerul din casă (nu aveți laptop), atunci luați o agenda și ieșiți cu ea pentru a face brainstorming de subiecte, scrieți sau planificați blogul vostru.
4. Dacă pur și simplu simțiți apatie față de blogging
Considerăm că uneori devenim destul de neinspirați dacă ne propunem să scriem o postare lungă. Totul poate părea puțin copleșitor și cam prea asemănător muncii grele. Deci, de ce să nu împărțim subiectul în ceva de dimensiuni mai mici? Constatăm că, atunci când facem asta, putem să scriem o postare destul de repede și, de asemenea, am constat că cititorii uneori apreciază ceva puțin mai concentrat și pot citi rapid.
5. Dezvoltați un sistem de puncte
Deși s-ar putea să nu fie perfect pentru voi – ne place ideea și poate fi ușor adaptată pentru a se potrivi situației noastre.
6. Setați recompense
Unii oameni răspund bine la recompense și stimulente . După ce v-ați stabilit câteva obiective sau v-ați făcut sistemul de puncte – setați-vă câteva recompense pe care vi le veți acorda atunci când atingeți anumite repere.
7. Găsiți un prieten de blog
Împărtășiți-vă obiectivele cu un alt blogger (sau cu un non-blogger dacă doriți) și cereți-i să vă traga la răspundere. Dacă sunteți în căutarea unui prieten de blog, s-ar putea să doriți chiar să „faceți publicitate” pentru unul în comentariile de mai jos de la această postare. Asociați-vă cu un alt cititor timp de o săptămână sau două și vedeți ce ați putea realiza împreună.
8. Reutilizați ceva din viața de zi cu zi ca postare
Înregistrați-vă în timp ce faceți ceva, înregistrați o conversație, utilizați o interacțiune prin e-mail etc. Așa de multe lucruri pe care le faceți în fiecare zi sunt conținut potențial pentru blogul vostru – cheia este să fiți conștienți de ele și să găsiți o modalitate de a le colecta și de a le folosi.
9. Începeți să scrieți
Am putea vorbi despre cum să vă orientați spre paragrafe și paragrafe – dar, făcând asta, probabil că vă distrag de la sarcina pe care o aveți. Deci, acum este timpul să mergem și să o facem. Uitati de distragerea atenției care ar putea să vă împiedice să blogg-uiti și mergeți și faceți-o.