8 cele mai mari trenduri de web design în 2020
Web Design

8 cele mai mari trenduri de web design în 2020

Web Design

8 cele mai mari trenduri de web design în 2020

Tendințele de design web sunt în continuă schimbare. În 2020, posibilitățile tehnice par interminabile și putem vedea că designerii se joacă cu extremele, reinventează stilurile vechi și experimentează fără încetare noi tehnici. În același timp, există câteva stiluri populare care pur și simplu nu vor dispărea, cum ar fi minimalismul mereu prezent și ilustrații simple colorate pe care le vedem de ceva timp.
Deci, care vor fi tendințele de web design pentru 2020? Dacă doriți să alegeti din timp cele mai noi tendințe, veți avea nevoie de ajutorul experților.

Deci care sunt cele mai mari tendințe de design web 2020?

1. Mod întunecat – pagini inchise la culoare cand vorbim despre fundal;
2. Imperfecțiuni care adaugă personalitate
3. Elemente 3D imersive
4. Umbre fine, straturi și elemente plutitoare
5. Amestecarea fotografiei cu grafica
6. Cadre solide ale spațiului alb
7. Scheme de culori strălucitoare
8. Navigare ultra minimalistă

1. Modul întunecat

Modelele web de mod întunecat nu numai că arată ultra moderne, dar sunt ușor suportabile pentru ochi și fac ca culorile și elementele de design să fie scoase in evidenta.

Uneori, cele mai uimitoare tendințe de design web vizuale au origini practice.

Temele întunecate sunt mai bune pentru ecrane OLED – economisirea energiei și extinderea duratei de viață a ecranului, dar această utilitate nu le împiedică să arate bine. Fundalurile întunecate îmbunătățesc vizibilitatea altor culori de accent pentru un design cu adevărat dinamic.

Întâmplător, estetica de design a modului întunecat se potrivește perfect și cu alte tendințe de design predominante din 2020, care includ scheme de culori întunecate și pline de spirit, combinate cu neoni strălucitori, precum și stiluri cyberpunk și distopice futuriste, dar întunecate.

2. Imperfecțiuni care adaugă personalitate

Elementele de design desenate, imperfecte, injectează emoții și umanitate pe site-urile web, pe care utilizatorii par a fi doritori după ce au văzut o grafică perfecționată, dar impersonală domină design-urile web de ani de zile. În 2020, adăugarea unor realități desenate manual oferă vizitatorilor inimile și sufletul vizitatorilor.

Într-adevăr, cui nu i-ar folosi folosi în zilele noastre o mică nota de pozitivitate suplimentară.

Pictogramele desenate manual și alte elemente unice și stilizate îți arată personalitatea brandului și ies în evidență in comparatie cu concurenții tăi.

De fapt, această tendință este aproape o contra- promovare a tendinței design-urilor perfect pixelate – așa că îți evidentiaza marginile zgâriate și formele deschise pentru a arăta cât de uman și de apropiat de realitate este brandul tău.

Indiferent dacă sunt desenate manual sau ilustrații realizate manual, în 2020 vom vedea mai mulți designeri care adaugă elemente cu aspect dezordonat în designul lor web.

web design elemente3d

3. Elemente 3D imersive

Vizualele 3D au încântat întotdeauna oamenii; ceea ce a menținut această tendință înapoi a fost tehnologia și prețul (anterior) scump. Însă, după cum explică Pinch Studio, tehnologia se află acum într-un loc unde puteți proiecta în 3D fără echipamente de nivel NASA, deschizând porțile către tot mai mulți designeri.

Până când VR devine mai mainstream și mai eficient din punct de vedere al costurilor, 3D hiperrealist care preia deseori întregul ecran este cea mai bună modalitate de a crea o experiență imersivă pentru site-ul dvs.

Acesta nu este doar un avantaj pentru vizual, ci și pentru UX – designul 3D interactiv încurajează utilizatorii să rămână mai mult timp.

Pe măsură ce 2020 se va desfășura, așteptați-vă să vedeți modele web 3D mai imersive, atrăgând utilizatorii și rupând vizual limitele dintre spațiul digital și realitate.

web design umbre fine

4. Umbre fine, straturi și elemente plutitoare

Această tendință se referă la crearea de profunzime. Cum ar fi efectul 3D de sus, pe care insa doriți să-l reduceți? Umbrele fine și elementele plutitoare adaugă interes și profunzime și oferă paginii tale web un aspect „3D Lite”.

Nu este doar grafică: puteți utiliza acest efect și cu text și fotografii.

Ducând principiile proiectării materialelor un pas mai departe, designerii pot adăuga un pic de creativitate în plus pe machete 2D, cu umbre fine, și elemente stratificate, pentru o adâncime extinsă. Aceste efecte conferă designului o senzație ușoară, de parcă elementele plutesc unul peste altul – un contrast puternic față de designul clasic, de nepătruns, în care straturile par aranjate, plate.

5. Amestecarea fotografiei cu grafica

Suprapunerea graficelor originale pe partea de sus a fotografiilor reale creează un vizual memorabil, care se pretează să-ți lase creativitatea să devină sălbatică.
Această tendință de tip colaj este una versatilă; îl puteți folosi pentru a adăuga atenție și un farmec special la fotografia produsului altfel plictisitor (gresie TSP, mai sus) sau puteți folosi atributele sale mai serioase pentru a comunica mai bine concepte complicate sau abstracte, cum ar fi tehnologia sau finanțele. Este un mod de a vă personaliza imaginile și de a adăuga mai multă personalitate (o tendință recurentă în 2020) designului dvs. web.

Pentru a profita la maximum de flexibilitatea acestei tendințe, asigurați-vă că ea corespunde stilului ilustrațiilor și graficelor cu personalitatea mărcii promovate.

Stilul lor poate influența modul în care oamenii interpretează fotografia – desene animate pentru ceva mai jucăuș sau ilustrații geometrice și detaliate pentru ceva mai sofisticat.

6. Cadre solide ale spațiului alb

Schemele complete de bleeding a fotografiilor si designului au evoluat în web design de ceva vreme. Acum, designerii gravitează spre structuri solide și se joacă cu diferite modalități de a folosi mult spațiu alb (și spațiu de orice culoare, de fapt) pentru a oferi desenelor lor mai multă structură și folosesc încadrarea curată pentru a le oferi designurilor stabilitate și o panza goala pentru a crea.

În 2020, vom vedea cadre largi de spațiu alb, oferind designului web o structură solidă.

Permițând fiecărui element din pagină o cantitate generoasă de spațiu, încadrarea creează fundalul perfect pentru a crea luminozitate vizuală. Cadrele structurate perfect în jurul site-urilor web creează un sentiment satisfăcător de ordine și ajută la prioritizarea și separarea tuturor părților diferite ale unei pagini.

7. Scheme de culori strălucitoare

Pe măsură ce ne îndreptăm către 2020, vom vedea perechi de culori curajoase, folosite strategic pentru a face design-urile web să iasa in evidenta. Designul web devine din ce în ce mai îndrăzneț și mai colorat, folosind culori neon strălucitoare și culori puternic saturate în combinație cu nuanțe mai închise și de culoare neagra, pentru a da un design luminos.

Modelele web Duotone fac în special această tendință să fie notabila.

Duotone continuă să se reinventeze pentru a-și menține locul în fruntea designului. Această ultimă iterație este cea mai îndrăzneață încă, bazându-se pe pop-uri futuriste, neon, de culoare inchisa și deschisa pentru a crea imagini vizibile.

În 2020, schemele de culori saturate vor juca un rol esențial în designul web. Odată cu tendințele de design web precum minimalismul extrem și modul întunecat în creștere, culorile luminoase și neon pot “străluci” cu adevărat.

Ai nevoie de un site web?

Te putem ajuta să-ți dezvolți imaginea online prin crearea unui site web destinat conversiilor și creșterii vânzărilor. Trimite-ne un mail pe office@projectmedia.ro și mută-ți afacerea în online.

Ce implică un proiect de web design?

Un site web este mai mult decat niste simple pagini de prezentare a unor produse/servicii. Cel mai important aspect al dezvoltării unui site web este structurarea informației astfel încât utilizatorul să obțină o experiență de navigare cât mai placută. Asta facem noi, cei de la ProjectMedia. Oferim experiențe de navigare şi servicii de web design care vând.

Cât costă un site web?

Prețurile după cum ştiți diferă în funcție de complexitatea fiecarui proiect. Un lucru important de care trebuie să tineți cont, este ce problemă vă rezolvă site-ul creat şi ce valoare în plus va aduce site-ul afacerii tale

Cum ştiu dacă site-ul îmi va rezolva problema în online?

Împreună vom avea o serie de şedințe de consultanță prin care încercăm sa determinăm care este problema principală care trebuie rezolvată şi care ar fi soluția ideală pentru a rezolvă problema. Este posibil ca soluția să nu fie neaparat un site web nou, ci doar o strategie de marketing mai bună.

De unde ştim dacă un site web este o investiție sau o cheltuială?

Dacă un website atrage clienți şi nu doar trafic, atunci devine o investiție bună de urmărit. În primul rând trebuie să definim care este publicul țintă. Garantăm că toate proiectele noastre vor fi făcute împreună cu voi la un nivel profesional, iar îmbinate cu serviciile/produsele voastre să ofere utilizatorilor o experiență placută pe site şi tot volumul de informații de care are nevoie pentru a-i uşura decizia asupra unei achizitii. Dacă o prezentă online bine definită este strâns legată de servicii/produse de calitate, clienții nu vor lipsi 🙂

Call Now ButtonHai sa vorbim :)