Progresul tehnologic din lume schimbă modul în care companiile își promovează produsele și serviciile către clienții lor. În loc să difuzeze reclame TV pentru a atrage clienții potențiali să facă achiziții, multe companii preferă să interacționeze, să se conecteze și să-și promoveze clienții potențiali prin campanii de marketing online.
Deoarece 63% din populația globală este online, are sens doar ca companiile să facă tranziția la modul în care își comercializează nișa online, deoarece acolo se află majoritatea clienților lor.
Aflarea în același ecosistem cu publicul țintă îi ajută să obțină un avantaj competitiv față de concurenți. Ei vor putea atrage mai mulți clienți odată ce vor deveni parte a pieței de e-commerce online, ajungând dincolo de locația lor geografică.
Gestionarea unei afaceri online poate fi destul de dificilă. Nu numai că trebuie să ai un site de e-commerce plăcut din punct de vedere estetic și care funcționează bine, dar trebuie și să implementezi strategii eficiente de marketing online.
Mai jos ProjectMedia oferă mai multe detalii despre diferitele moduri în care marketingul online vă poate ajuta afacerea de e-commerce să se dezvolte.
1. Investiți în optimizarea motoarelor de căutare pentru un clasament mai înalt în motoarele de căutare
Investiția în optimizarea motoarelor de căutare, cunoscută și sub numele de SEO, este o strategie de marketing online pe care o puteți folosi pentru a obține mai mult trafic organic prin includerea de cuvinte cheie relevante legate de produsele sau serviciile tale pe site-ul vostru.
Cuvintele cheie relevante sunt cuvinte sau expresii pe care cei care caută le introduc pe motoarele de căutare precum Google, Bing sau Yahoo pentru a căuta răspunsuri la întrebările lor. Cu cât mai mulți oameni dau clic pe un site web optimizat, cu atât este mai mare clasarea acestuia în motoarele de căutare, ceea ce ajută la creșterea vizibilității site-ului, mai ales dacă acesta ajunge în partea de sus a paginilor cu rezultate ale motoarelor de căutare (SERP-uri).
2. Automatizați cu Chatbots
Chiar dacă aveți deja o pagină de întrebări frecvente (Întrebări frecvente), unii clienți au întrebări neobișnuite care ar putea să nu fie în Întrebări frecvente. În loc să trimiteți un răspuns fiecăruia unul câte unul, vă puteți automatiza răspunsul și implicarea utilizând un chatbot.
Dacă nu știți ce este un chatbot, acesta este un cuvânt-portmanteau pentru chat și roboți, care simulează conversația umană. Când utilizați chatbot-uri pentru răspunsuri automate, trebuie să setați tonul potrivit și să oferiți opțiuni pe care clienții voștrii pot face clic, astfel încât să poată obține răspunsul corect la întrebările lor.
3. Reduceți abandonul coșului cu ajutorul campaniei de remarketing
Deși este adevărat că nimeni nu poate mulțumi pe toată lumea, asta nu înseamnă că nu îi puteți răzgândi. Pe lângă rezolvarea motivelor pentru care clienții abandonează produsele din coșul de cumpărături, cum ar fi crearea obligatorie a contului, opțiunile de plată limitate, lipsa măsurilor de securitate și costurile mari de transport, puteți, de asemenea, convinge persoanele care v-au vizitat site-ul de e-commerce cu o campanie de remarketing.
Remarketingul se referă la o strategie de marketing online pe care companiile o folosesc pentru a afișa reclame cu promoții sau oferte atractive vizitatorilor site-ului de e-commerce și pentru a-i încuraja să reconsidere produsele sau serviciile pe care le-au verificat înainte.
4. Insuflați încredere cu recenziile clienților
Deoarece încrederea este baza oricărei relații, câștigarea încrederii clienților poate ajuta afacerea de e-commerce să se dezvolte. Pentru a câștiga încrederea publicului țintă, ar trebui să îi lăsați pe cei care au achiziționat produsele sau au experimentat serviciile tale să lase o recenzie pe site-ul de e-commerce.
Ar trebui să știți că feedback-ul lor poate fi cel mai valoros activ al vostru de marketing online, deoarece poate influența luarea deciziilor altora care intenționează să facă o afacere cu voi.
În acest caz, luați în considerare includerea unei secțiuni de recenzie a clienților pe fiecare pagină de produs a site-ului de e-commerce pentru a convinge clienții interesați să facă o achiziție.
5. Actualizați clienții potențiali cu marketing prin e-mail
O altă strategie de marketing online care poate ajuta afacerea de e-commerce să se dezvolte este marketingul prin e-mail. Multe companii folosesc această metodă pentru a informa clienții despre produsele sau serviciile lor. De asemenea, pot împărtăși informații utile pentru a ușura viața clienților sau pentru a le ușura procesul de luare a deciziilor.
Pentru a face cu succes marketing prin e-mail, totuși, trebuie să construiți o listă de e-mail. Este ca o listă de contacte, dar în loc de numere de telefon, acestea sunt adresele de e-mail ale clienților care doresc să afle mai multe sau să primească informații relevante despre nișa ta.
Iată câteva sfaturi despre cum să construiți o listă de e-mail.
- Folosiți formulare de interogare pop-up pentru a încuraja oamenii să se înscrie pentru cupoane de reducere și alte promoții exclusive
- Distribuiți un sondaj
- Adăugați un buton de îndemn la acțiune cu formulare de generare de clienți potențiali pentru ca vizitatorii să descarce documente albe și alte informații relevante pentru industrie
6. Utilizați filtrarea avansată a produselor și bara de căutare
Indiferent câte produse oferiți și promovați cu campanii de marketing online plăcute din punct de vedere estetic, nu are sens dacă clienții nu vă găsesc produsele pe site-ul de e-commerce. În loc să faceți clic pe fiecare pagină de produs, luați în considerare utilizarea de filtrare avansată a produselor și a unei bare de căutare, astfel încât să poată găsi orice imediat.
Includerea acestei funcții pe site-ul de e-commerce va ajuta la îmbunătățirea experienței clienților și la ușurarea călătoriilor de cumpărare ale clienților. La urma urmei, trebuie doar să ajusteze categoria în funcție de preferințele lor, de la tipul de produs, intervalul de preț, tipul de material și culoare, sau să introducă numele produsului pentru a găsi ceea ce caută și a avea mai mult timp să își cântărească Opțiuni.
7. Extindeți-vă afacerea de e-commerce pe rețelele sociale
Rețelele de socializare precum Facebook și Instagram nu sunt doar platforme de contact și comunicare cu familia și prietenii, dar sunt acum și pentru cumpărături online. Companiile își extind acum afacerea de e-commerce pe rețelele sociale prin integrarea pieței de rețele sociale cu site-ul lor de e-commerce.
Integrați site-ul de e-commerce cu o piață de social media, astfel încât clienții să poată cumpăra de pe pagina de social media direct și convenabil.
Această opțiune este grozavă pentru potențialii clienți, deoarece puteți lovi două păsări dintr-o lovitură, permițându-le să vă viziteze pagina de socializare și convingându-i să vă viziteze site-ul în același timp.
Dacă clienții doresc să afle mai multe despre produsul vostru, tot ce trebuie să facă este să facă clic pe butonul „Vizualizare pe site” de pe pagina de socializare și vor fi redirecționați către site-ul de e-commerce.
Observații finale
Implementați strategii de marketing online convingătoare pentru a crea creștere pentru afacerea de e-commerce în Timișoara și oriunde altundeva. Cu cât îmbrățișați mai mult posibilitățile și țineți cont de tendințele de marketing online, puteți ajunge la mai mulți clienți și îi puteți împinge să facă achiziții.