7 moduri de a îmbunătăți experiența clienților în ecommerce
Web Design

7 moduri de a îmbunătăți experiența clienților în ecommerce

Web Design

7 moduri de a îmbunătăți experiența clienților în ecommerce

Când vine vorba de conducerea unei afaceri online, oferirea de produse de calitate clienților nu este suficientă pentru a prospera în concurența în creștere din industria e-commerce-ului, nu doar în România, ci în întreaga lume.

Singurul mod în care clienții vor rămâne definitiv și vă vor sprijini afacerea online pentru o lungă perioadă de timp este să vă asigurați că au o călătorie remarcabilă de cumpărare a clienților și să lase un efect de lungă durată asupra reputației voastre.

Cât de prezentabil și interactiv este site-ul vostru de e-commerce poate face sau distruge impresia brandului vostru asupra clienților. Astfel, îmbunătățirea experienței clienților în e-commerce (CX) este esențială pentru succesul vostru.

Ce este experiența clienților în e-commerce?

Experiența clienților în e-commerce (CX – Customer Experience) se referă la experiența în care aceștia interacționează cu un site web de e-commerce. În momentul în care un client ajunge pe o pagină de destinație și navighează prin pagini web, începe CX-ul de e-commerce.

Dacă clienții potențiali au probleme în a găsi ceea ce caută pe site-ul de e-commerce, așteptați-vă ca aceștia să dezvolte o impresie slabă despre brandul vostru, mai ales dacă paginile web durează mai mult de 3 secunde pentru a se încărca.

Cu alte cuvinte, e-commerce CX înseamnă a câștiga încrederea și inimile clienților tăi. Cu cât CX-ul este mai bun, cu atât clienții voștri vor reveni și vor susține continuu magazinul tău online.

Iată câteva moduri diferite care vă pot ajuta să îmbunătățiți CX-ul de e-commerce al afacerii voastre.

7 moduri de a îmbunătăți experiența clienților în ecommerce 37 Cele mai bune moduri de a îmbunătăți experiența clienților în e-commerce

1. Creați un site web de e-commerce ușor de utilizat

Deoarece CX-ul de e-commerce începe atunci când cineva ajunge pe site-ul vostru de e-commerce, trebuie să vă asigurați că este ușor de navigat, chiar și pentru utilizatorii care nu sunt cunoscători de tehnologie. Forbes raportează că, dacă clienții nu pot găsi ceea ce caută pe site-ul vostru de e-commerce, vă puteți aștepta ca aceștia să caute ceea ce au nevoie pe site-urile concurenților voștrii.

Preveniți acest lucru prin construirea unui site web de e-commerce ușor de utilizat. Iată cum:

  • Etichetele trebuie să fie clare și specifice
  • Adăugați funcționalitate de căutare
  • Faceți conținutul ușor de citit
  • Includeți opțiuni de completare automată
  • Încorporați categorii de produse
  • Afișați articolele înrudite

2. Optimizați site-ul de e-commerce pentru utilizare mobilă

Mai mulți consumatori folosesc dispozitivele mobile în viața de zi cu zi pentru diverse lucruri, de la ascultarea muzicii până la cumpărături pentru nevoile lor, deoarece sunt ușor de transportat oriunde s-ar afla.

Nu este neașteptat, deoarece mai mult de jumătate din traficul web în 2022 provine de la utilizatorii de dispozitive mobile, potrivit Statista.

Clienții potențiali ar putea aparține acestui procent, motiv pentru care optimizarea unui site de e-commerce pentru utilizarea mobilă este o necesitate.

Mai jos sunt câteva calități notabile ale unui site web de e-commerce prietenos cu dispozitivele mobile.

3. Includeți feedback-ul clienților

Astăzi, consumatorii devin mai inteligenți cu achizițiile lor, mai ales atunci când cumpără ceva online. Înainte de a-și finaliza decizia, ei tind să facă cercetări amănunțite.

Pe lângă faptul că citesc avantajele și dezavantajele produsului pe care doresc să-l cumpere, ei citesc și recenziile clienților care conțin feedback de la alți clienți care descriu cât de bune sunt produsele, inclusiv calitatea serviciilor pe care le-au experimentat.

Potrivit Oberlo, 9 din 10 consumatori citesc adesea recenziile clienților înainte de a finaliza achiziția. Așteptați-vă ca clienții potențiali să facă același lucru, motiv pentru care ar trebui să includeți o secțiune pe fiecare pagină a produsului în care își pot lăsa feedback.

4. Folosiți psihologia culorilor

Un alt mod în care puteți îmbunătăți CX-ul de e-commerce pe site-ul vostru este să utilizați psihologia culorilor. Multe companii folosesc această metodă pentru a atrage atenția clienților și a-i determina să ia măsuri.

De exemplu, marca Sephora folosește culoarea roșie pentru a evidenția butonul „Începeți cumpărăturile” care face parte din bannerul pop-up. Acest lucru îi ajută pe clienți să observe ce au de oferit.

Dacă intenționați să utilizați psihologia culorilor pe site-ul de e-commerce, rețineți următoarele pentru a ști ce culoare ar trebui să utilizați.

  • Roșu—Emoție, Dragoste
  • Portocaliu—Încredere, Sociabilitate
  • Galben – Creativitate, Fericire
  • Verde — Natură, Calitate
  • Albastru — Încredere, Pace
  • Alb — Curat, Simplitate
  • Negru—Formalitate, sofisticat
  • Mov—Luxu, Regalitate

În cazul Sephora, ei folosesc negru, violet și alb ca culoare principală a site-ului lor de e-commerce pentru a prezenta simplitatea, rafinamentul și produsele de lux pe care le au de oferit.

7 moduri de a îmbunătăți experiența clienților în ecommerce5. Conectați corect piețele de social media la un site de e-commerce

Experiența clienților pe rețelele sociale, cum ar fi Facebook sau Instagram, vă poate afecta, de asemenea, CX-ul de e-commerce. Nu este surprinzător, deoarece aceste platforme au acum piețe care vă permit să ajungeți și să vindeți mai mult prin conectarea site-ului de e-commerce.

Dacă este făcut corect, puteți ușura călătoria de cumpărare a clientului, deoarece acesta va fi direcționat către pagina de produs ales și nu va mai avea nevoie să găsească manual ceea ce își dorește pe site-ul de e-commerce.

Pe termen lung, conectarea corectă a piețelor de rețele sociale și a site-ului de e-commerce vă ajută să construiți relații mai puternice cu clienții voștrii. Din acest motiv, acum pot face cumpărături cu ușurință chiar dacă doar s-au gândit să facă cumpărături în timp ce își navighează pe conturile de Facebook sau Instagram.

6. Ușurează procesul de achiziție

De asemenea, vă puteți îmbunătăți CX-ul de e-commerce prin simplificarea procesului de cumpărare de pe site-ul vostru web. Harvard Business Review a menționat în studiul lor că întreprinderile care ușurează procesul de cumpărare au șanse de 62% sau mai mult să înregistreze mai multe vânzări.

Iată diferitele moduri prin care puteți ușura procesul de cumpărare:

  • Nu lăsați niciodată clienții existenți să completeze aceleași informații de două ori
  • Includeți un buton pentru a reveni la pagina anterioară
  • Permiteți clienților să își editeze coșul de cumpărături înainte de a-și plăti plata

7. Informați clienții despre disponibilitatea stocurilor

Informarea clienților dumneavoastră despre numărul de stocuri disponibile pentru fiecare produs din timp poate preveni probleme precum clienții care solicită o rambursare, deoarece au aflat doar că produsul ales de ei este deja epuizat.

O modalitate de a preveni acest lucru este să oferiți opțiuni clienților, întrebându-i dacă ar dori sau nu să le contactați odată ce completați produsul pe care îl doresc. Procedând astfel, puteți fi transparent cu clienții și ajutați la îmbunătățirea experienței acestora pe site-ul vostru de e-commerce.

Începeți să oferiți o experiență mai bună pentru clienții de e-commerce!

Îmbunătățirea experienței clienților site-ului vostru de e-commerce poate fi dificilă, deoarece modul în care clienții se vor comporta și interacționa cu site-ul de e-commerce depinde de aceasta. Luați în considerare extinderea cunoștințelor de e-commerce și SEO pentru a oferi clienților o experiență mai bună.

Call Now ButtonHai sa vorbim :)