5 moduri în care Google Analytics ajută proiectarea UI / UX în Web Design
Web Design

5 moduri în care Google Analytics ajută proiectarea UI / UX în Web Design

Web Design

5 moduri în care Google Analytics ajută proiectarea UI / UX în Web Design

Google Analytics este una dintre cele mai populare platforme de analiză de marketing pentru web design

Și nu doar pentru că versiunea sa standard este gratuită. Peste un milion de organizații din întreaga lume folosesc această platformă pentru a obține informații mai bune despre comportamentul utilizatorilor pe site-urile lor web.
Cu toate acestea, pentru majoritatea dezvoltatorilor web, implicarea lor în Google Analytics se încheie doar cu instalarea codului de bază pentru afișările de pagină.

Screenshot 2020 10 11 at 08.47.18

Screenshot 2020 10 11 at 08.47.30

Deși există deja multe puncte de date disponibile cu această implementare de bază, acestea sfârșesc prin a pierde alte caracteristici cheie. Din cauza lipsei datelor disponibile de consultat, au existat chiar și cazuri în care dezvoltatorii sau designerii web aleg să elimine o anumită caracteristică de pe site, fără să-și dea seama că majoritatea utilizatorilor folosesc această caracteristică în mod regulat.
Prin urmare, iată cinci dintre cele mai importante funcții din Google Analytics pe care le puteți utiliza pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului – și pentru a vă separa de restul dezvoltatorilor și designerilor web de acolo:

1. Utilizați Evenimente pentru a identifica interacțiunile utilizatorilor pe anumite părți ale site-ului web

După cum sa menționat mai sus, codul de bază Google Analytics urmărește doar vizualizările de pagină în mod implicit. Dacă doriți să urmăriți acțiunile de pe site-ul vostru, cum ar fi clicurile pe butoane sau trimiterile de formulare, va trebui să declanșați un eveniment Google Analytics separat. Aceste evenimente pot fi implementate prin adăugarea următorului cod cu categoria de evenimente, acțiune și informații despre etichetă
corespunzătoare.

Screenshot 2020 10 11 at 09.11.47

Screenshot 2020 10 11 at 09.11.56

Ca cea mai bună practică, puteți utiliza categoria de evenimente pentru a grupa evenimente pe baza unei anumite funcții (de ex. Page Engagement,  comerț electronic). Între timp, puteți utiliza Acțiunea evenimentului pentru a identifica acțiunea exactă pe care a făcut-o utilizatorul (Faceți  clic, derulați, trimiteți formularul) în timp ce puteți utiliza Eticheta evenimentului pentru a obține adresa URL unde a fost declanșat evenimentul.

Alternativ, o modalitate mai bună de a implementa aceste evenimente ar fi să folosiți Google Tag Manager. În locul codului Google Analytics propriu-zis, va trebui să instalați codul Google Tag Manager. Apoi, odată ce Google Tag Manager este configurat, tot ce trebuie să faceți este să configurați eticheta de vizualizare a paginii Google Analytics și etichetele de eveniment de care aveți nevoie. Pur și simplu creați o nouă etichetă făcând clic pe butonul „Nou”, apoi faceți clic pe Configurare etichetă, iar Google Analytics va fi una dintre opțiunile implicite disponibile.

Screenshot 2020 10 11 at 09.12.40Apoi, veți putea selecta între diferitele tipuri de etichete Google Analytics, care include „Eveniment” ca unul dintre ele. După ce ați completat detaliile de configurare a etichetei, va trebui doar să configurați declanșatorul corespunzător pentru a declanșa evenimentul. Există deja declanșatoare încorporate,  cum ar fi clicurile pe Google Tag Manager; va trebui doar să o selectați pe cea potrivită pentru evenimentul dvs.

Screenshot 2020 10 11 at 09.13.03Nu uitați să testați eticheta în modul de previzualizare al Managerului de etichete Google, apoi faceți clic pe publicați după finalizarea configurării.
Rețineți că este important să fiți atenți atunci când implementați evenimente prin Google Tag Manager sau adăugând codul real pentru evenimente prin Google Analytics. Orice abordare pe care o alegeți pentru implementare ar trebui să fie aceeași pe tot site-ul. Fie mergeți până la capăt cu Managerul de etichete Google, fie codificând codul evenimentului.
În caz contrar, puteți ajunge să urmăriți aceeași acțiune a site-ului web de două ori – o dată prin adăugarea codului evenimentului, alta prin Google Tag Manager – și înregistrarea datelor duplicat în Google Analytics.

Adăugarea de evenimente devine chiar mai importantă atunci când vine vorba de configurarea comerțului electronic și a urmăririi îmbunătățite a comerțului electronic pentru Google Analytics. Deși trebuie să activați aceste setări în interfața Google Analytics, va trebui să reveniți la urmărire și să adăugați evenimente de comerț electronic separate. Aceste evenimente sunt necesare pentru a trimite setul complet de date despre comerțul electronic înapoi către serverele Google Analytics.

2. Aflați cât de departe utilizatorii derulează pagina în jos cu evenimentele de urmărire a derulării.

În afară de urmărirea clicurilor și trimiterile de formulare, evenimentele din Google Analytics pot fi, de asemenea, utilizate pentru urmărirea derulării.
Acest lucru se poate face prin adăugarea codului evenimentului Google Analytics pentru a declanșa odată ce un anumit element apare în fereastra de vizualizare.
De asemenea, puteți seta codul să se declanșeze dacă utilizatorul a derulat un anumit procent pe ecran.

Alternativ, în Google Tag Manager, urmărirea defilării poate fi implementată mult mai ușor utilizând declanșatorul Defilare adâncime. Tot ce trebuie să faceți este să creați un declanșator nou, să selectați tipul de declanșare „Scroll Depth”, apoi completați detaliile necesare.

Screenshot 2020 10 11 at 09.13.323. Obțineți o estimare a timpului petrecut de fapt pe site-ul web

Învățarea până unde navigheaza oamenii este un lucru; a afla cât timp petrec pe site este un alt lucru. Din fericire, acest lucru este posibil și cu Google Analytics.

În mod prestabilit, după instalarea etichetei de vizualizare a paginii Google Analytics, utilizatorii pot primi deja o valoare numită Durata sesiunii. Această valoare este în general înțeleasă pentru a măsura timpul petrecut de un utilizator la fiecare vizită pe site-ul web (o sesiune).

Cu toate acestea, această valoare poate fi uneori inexactă. La urma urmei, Google Analytics într-adevăr măsoară doar media Durata sesiunii pe baza marcajelor de timp ale datelor (accesări) pe care le primește. Acest lucru explică, de asemenea, de ce majoritatea salturilor – sau a vizitelor de pe site, fie cu o singură vizualizare de pagină, fie cu un eveniment – au o medie. Durata sesiunii 00:00:00.

Deci, cum ați evita această limitare? Trăgând lovituri de sincronizare. Acestea vă pot ajuta să calculați cu precizie cantitatea de timp petrecut de un utilizator pe o pagină fără a înregistra o altă vizualizare de pagină sau eveniment. Trebuie doar să trimiteți accesările de sincronizare prin implementarea acestui cod pentru a declanșa la intervale specifice pe site-ul vostru.

Screenshot 2020 10 11 at 09.14.194. Aflați unde se blochează utilizatorii sau alte puncte sensibile pe site

După ce ați implementat evenimente și accesări temporale pe Google Analytics, le-ați vedea în diferitele secțiuni ale platformei. Cu toate acestea, acest lucru introduce o nouă provocare: cum puteți uni aceste puncte de date diferite într-un singur raport care arată întreaga călătorie a utilizatorului pe site-ul web?

Aici intervine raportul Behavior Flow din Google Analytics. Acest raport, care apare ca o diagramă de flux, arată modul în care utilizatorii ajung la site și vizualizările de pagină sau acțiunile ulterioare pe care le întreprind înainte de a renunța.

Screenshot 2020 10 11 at 09.15.40În mod implicit, raportul Flux de comportament folosește pagina de destinație și paginile specifice la care merg grupurile de utilizatori.

De asemenea, puteți modifica raportul Flux de comportament pentru a vă concentra mai mult pe evenimente. Pur și simplu faceți clic pe meniul derulant de sub antetul raportului și selectați „Evenimente” sau „Pagini și evenimente”.

Screenshot 2020 10 11 at 09.16.525. Descoperiți tipurile de comportament al utilizatorilor care duc la conversii și care acțiuni nu

La sfârșitul zilei, un client sau angajatorul vostru are un site web realizat pentru a atinge un obiectiv concret. Acest lucru poate fi la fel de divers ca vânzarea produselor companiei voastre online (comerț electronic), generarea de înregistrări pentru un serviciu (generare de clienți potențiali) sau chiar doar pentru promovarea serviciilor companiei (conștientizare).

Acolo se află adevărata forță a Google Analytics. Colectând date bazate pe o combinație de afișări de pagină și evenimente diferite, puteți obține informații mai detaliate despre ceea ce fac de fapt utilizatorii pe site-ul web. În plus, puteți izola acțiuni cheie specifice ca conversii pe site-ul vostru prin crearea de obiective.

Pentru a face acest lucru, pur și simplu accesați Admin> Obiective, apoi faceți clic pe Obiectiv nou. Apoi puteți alege dintr-un șablon sau puteți configura un obiectiv personalizat bazat pe o destinație „vizualizare de pagină a unei anumite pagini), evenimente, durată sau chiar un număr de vizualizări de pagină.

Screenshot 2020 10 11 at 09.18.17

Screenshot 2020 10 11 at 09.18.29

După ce vă stabiliți obiectivele, puteți utiliza segmente Google Analytics pentru a analiza acțiunile pe care le au utilizatorii cu conversii, comparativ cu cei care nu au făcut conversii. Acest lucru este disponibil în mod prestabilit – pur și simplu selectați segmentele Convertoare sau Non-Convertoare pentru a aplica în rapoartele voastre.

Screenshot 2020 10 11 at 09.19.40

Dacă doriți segmente mai specifice cu privire la conversii, puteți face clic pe opțiunea Acțiuni pentru a copia segmentul și a adăuga propriile criterii. De exemplu, puteți adăuga vârsta, sexul, locația sau limba pentru o filtrare ulterioară bazată pe date demografice. De asemenea, puteți crea segmente pe baza modului în care utilizatorii au ajuns la site-ul vostru (sursă și mediu), a dispozitivului pe care îl folosesc sau chiar pe baza lanțului de acțiuni pe care le-au întreprins pe site-ul vostru (în secțiunea Avansat> Secvențe).

Desigur, puteți crea oricând segmente de la zero în Google Analytics. Pur și simplu deschideți meniul derulant Segmente, apoi faceți clic pe butonul roșu Segment nou pentru a vă crea propriul.

Screenshot 2020 10 11 at 09.20.33Cu toate aceste funcții disponibile gratuit, Google Analytics este cu adevărat unul dintre cele mai puternice instrumente pe care orice dezvoltator web sau designer le poate utiliza. Cu toate acestea, adăugarea acestor caracteristici pe site-ul vostru este doar vârful aisbergului. Există atât de multe alte funcționalități de explorat, cum ar fi Protocolul de măsurare care permite Google Analytics să colecteze date de pe dispozitivele IoT.

Ce implică un proiect de web design?

Un site web este mai mult decat niste simple pagini de prezentare a unor produse/servicii. Cel mai important aspect al dezvoltării unui site web este structurarea informației astfel încât utilizatorul să obțină o experiență de navigare cât mai placută. Asta facem noi, cei de la ProjectMedia. Oferim experiențe de navigare şi servicii de web design care vând.

Cât costă un site web?

Prețurile după cum ştiți diferă în funcție de complexitatea fiecarui proiect. Un lucru important de care trebuie să tineți cont, este ce problemă vă rezolvă site-ul creat şi ce valoare în plus va aduce site-ul afacerii tale

Cum ştiu dacă site-ul îmi va rezolva problema în online?

Împreună vom avea o serie de şedințe de consultanță prin care încercăm sa determinăm care este problema principală care trebuie rezolvată şi care ar fi soluția ideală pentru a rezolvă problema. Este posibil ca soluția să nu fie neaparat un site web nou, ci doar o strategie de marketing mai bună.

De unde ştim dacă un site web este o investiție sau o cheltuială?

Dacă un website atrage clienți şi nu doar trafic, atunci devine o investiție bună de urmărit. În primul rând trebuie să definim care este publicul țintă. Garantăm că toate proiectele noastre vor fi făcute împreună cu voi la un nivel profesional, iar îmbinate cu serviciile/produsele voastre să ofere utilizatorilor o experiență placută pe site şi tot volumul de informații de care are nevoie pentru a-i uşura decizia asupra unei achizitii. Dacă o prezentă online bine definită este strâns legată de servicii/produse de calitate, clienții nu vor lipsi 🙂

Call Now ButtonHai sa vorbim :)